Ugrás a tartalomra

Hét magyar alkotó az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia soraiban

2017.06.29
13:27
774 új tagot, köztük hét magyar rendezőt, írót is meghívott soraiba az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia
774 új tagot, köztük hét magyar rendezőt, írót is meghívott soraiba az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia. Enyedi Ildikót és Mészáros Mártát rendezőként és íróként is meghívták. A magyar meghívottak között van még M. Tóth Géza filmrendező, Rófusz Ferenc animációsfilm-rendező, Deák Kristóf filmrendező, Udvardy Anna producer és Pataki Éva író. Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tavaly jelentett be a tagság összetételét befolyásoló jelentős változtatásokat. Ennek oka, hogy egymást követő két évben a színészi kategóriákban csak fehér színészek kaptak Oscar-jelölést, és ez komoly feszültséget okozott a filmes szakmában. (MTI)
magyar
rendező
Oscar-díj
Filmakadémia

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.