Ugrás a tartalomra

A hétvégén kezdődik a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán

2019.09.19
14:09
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A 26. alkalommal megrendezésre kerülő egy hetes rendezvény során több mint száz előadás lesz látható.

Összesen 13 nemzet színtársulata mutatkozik be a világ minden tájáról. A fesztivál egy nemzetközi versenynek is helyt ad, amely során a legjobb darabokat díjazzák. A nyitónapon, szeptember 22-én vasárnap Bosznia-Hercegovina és Szerbia társulatainak előadását tekintheti meg a közönség a Szabadkai Népszínház Jadran színpadán.

Zoran Đerić bízik benne, hogy látogatott lesz a fesztivál. A fesztiváligazgató kiemelte, hogy az előadások ingyenesen megtekinthetőek: „Érdekes lesz és hiszem, hogy a verbális előadások érthetőek lesznek a legfiatalabbak számára is, mert a gyermekek a bábelőadásokon mindig valami újat ismernek meg. Nem függnek annyira a nyelvtől, ők inkább a színpadon történő cselekményt, valamint a képi világot értelmezik. Fontos, hogy fel tudják kelteni a legkisebbek figyelmét, erre a legmegfelelőbb eszközök a bábok.”

fesztivál
színház
gyerek
Szabadka
Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.