Ugrás a tartalomra
MTI/Balázs Attila

„A Himnusz identitásunk és kultúránk legmeghatározóbb eleme”

2020-01-19
15:53
2020-01-19
15:59
Forrás
MTI
Szerdán fogjuk ünnepelni a magyar kultúrát, de a jeles nap alkalmából Szatmárcsekén már ma megemlékezést szerveztek.

A Kölcsey Ferenc síremlékénél tartott megemlékezésen Potápi Árpád János kijelentette: a Himnusz identitásunk és kultúránk legmeghatározóbb eleme. A magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár felidézte a Himnusz megszületését. A magyaroknak más nemzetekkel ellentétben nem diadalmenet vagy győzelmi felvonulás a nemzeti imádságuk, a Himnuszban benne vannak a viharos évszázadok tragédiái, mementói, a nemzet esendősége, de ugyanúgy benne van a megrendíthetetlen hit is a Mindenhatóban - szögezte le Potápi. Hozzátette, ezen a napon nemcsak egy kiválóan megírt és csodálatosan megkomponált, az összmagyarság szívét összekötő művet, hanem a nemzet évezredes történelmét és keresztény hitét is ünnepeljük.

Potápi Árpád János
Himnusz
Kölcsey Ferenc
magyar kultúra napja

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:51

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon beszélt Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
16:47, Frissítve: 16:54

Városnapot ünnepelt Zombor

Az önkormányzat által szervezett központi rendezvényen egyebek között az első zombori rendezett park létrehozásáról emlékeztek meg, valamint a zombori Énekes Társaság történetét is bemutatták.

Népszerű

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.