Ugrás a tartalomra
MTI/Balázs Attila

„A Himnusz identitásunk és kultúránk legmeghatározóbb eleme”

2020-01-19
15:53
2020-01-19
15:59
Forrás
MTI
Szerdán fogjuk ünnepelni a magyar kultúrát, de a jeles nap alkalmából Szatmárcsekén már ma megemlékezést szerveztek.

A Kölcsey Ferenc síremlékénél tartott megemlékezésen Potápi Árpád János kijelentette: a Himnusz identitásunk és kultúránk legmeghatározóbb eleme. A magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár felidézte a Himnusz megszületését. A magyaroknak más nemzetekkel ellentétben nem diadalmenet vagy győzelmi felvonulás a nemzeti imádságuk, a Himnuszban benne vannak a viharos évszázadok tragédiái, mementói, a nemzet esendősége, de ugyanúgy benne van a megrendíthetetlen hit is a Mindenhatóban - szögezte le Potápi. Hozzátette, ezen a napon nemcsak egy kiválóan megírt és csodálatosan megkomponált, az összmagyarság szívét összekötő művet, hanem a nemzet évezredes történelmét és keresztény hitét is ünnepeljük.

Potápi Árpád János
Himnusz
Kölcsey Ferenc
magyar kultúra napja

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.