Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Irodalmi est az adai Színházban

2019.10.25
17:31
2019.10.25
17:38
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Színház színészeinek közreműködésével tartottak irodalmi estet az adai Színházban, a 49. Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok keretében.

A világirodalom klasszikusait és a helyi népművészetet is felvonultató műsor fő tematikája a szerelem volt.

Szalai Bence, színész, Újvidéki Színház: „Arra gondoltunk, hogy ha a szerelemről akarunk beszélni, akkor nem fair, ha kizárjuk a legkisebb, óvodás korosztályt - mert hát ott is nagyon kemény szerelmek szövődtek már akkor - meg az idősebb korosztályt sem, és hogyha már van itt ennyire vérre menő, harcias, lázadó, szenvelgő szöveg, akkor miért ne legyen egy kis feloldás, egy kis humor, és ennek nagyon jó forrása a Burány Béla által összeállított Miért piros a gólya csőre? című kötet, kiadvány.”

A kétnapos Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok keretében az általános és középiskolások számára nyelvművelő megmérettetéseket és előadásokat szerveztek. A tanároknak pedig szakmai tanácskozást tartottak.

Hódi Éva, elnök, Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület, Ada: „Az egyik tehát a hagyományápolás, a hagyománytisztelet és múltunk neves személyeinek megbecsülése, másfelől pedig maga a nyelv ügye, a magyar nyelv ügye, ami úgy gondoljuk mindannyiunk számára kötelesség, és feladatunk, egy nyelvművelő egyesületé pedig különösképpen.”

A résztvevők pénteken a névadó szobrát koszorúzták meg.

Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok
irodalmi est
Újvidéki Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:38, Frissítve: 11:04

Két nép ezeréves barátsága

Március 23-a lengyel-magyar barátság napja. A két nép barátsága közel ezer évre, Szent László királyig nyúlik vissza. Lengyelország 1939-es német, valamint szovjet megszállását követően elsőként a magyar állam nyújtott segítő kezet a lengyeleknek.
08:57, Frissítve: 09:30

Uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Napirenden szerepel az a javaslat, amely szerint az unió egy éven belül egymillió lőszerrel látná el Ukrajnát. Magyarország álláspontja továbbra is az, hogy azonnali tűzszünet kell, és el kell kezdeni a béketárgyalásokat.
08:51, Frissítve: 09:54

Széchenyi és a szabadság

Ezzel a címmel szerveztek beszélgetést a VM4K Csütörtök esték elnevezésű programsorozat keretében a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.