Ugrás a tartalomra

Irodalmi est az adai Színházban

2019.10.25
17:31
2019.10.25
17:38
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Színház színészeinek közreműködésével tartottak irodalmi estet az adai Színházban, a 49. Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok keretében.

A világirodalom klasszikusait és a helyi népművészetet is felvonultató műsor fő tematikája a szerelem volt.

Szalai Bence, színész, Újvidéki Színház: „Arra gondoltunk, hogy ha a szerelemről akarunk beszélni, akkor nem fair, ha kizárjuk a legkisebb, óvodás korosztályt - mert hát ott is nagyon kemény szerelmek szövődtek már akkor - meg az idősebb korosztályt sem, és hogyha már van itt ennyire vérre menő, harcias, lázadó, szenvelgő szöveg, akkor miért ne legyen egy kis feloldás, egy kis humor, és ennek nagyon jó forrása a Burány Béla által összeállított Miért piros a gólya csőre? című kötet, kiadvány.”

A kétnapos Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok keretében az általános és középiskolások számára nyelvművelő megmérettetéseket és előadásokat szerveztek. A tanároknak pedig szakmai tanácskozást tartottak.

Hódi Éva, elnök, Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület, Ada: „Az egyik tehát a hagyományápolás, a hagyománytisztelet és múltunk neves személyeinek megbecsülése, másfelől pedig maga a nyelv ügye, a magyar nyelv ügye, ami úgy gondoljuk mindannyiunk számára kötelesség, és feladatunk, egy nyelvművelő egyesületé pedig különösképpen.”

A résztvevők pénteken a névadó szobrát koszorúzták meg.

Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok
irodalmi est
Újvidéki Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.