Ugrás a tartalomra

Junior Prima díjat kapott Cseszák Zsombor, a Fokos zenekar prímása

2021.10.09
16:22
2021.10.09
17:09
Forrás
kultura.hu
Átadták a Junior Prima díjakat népművészet és közművelődés kategóriában Budapesten. Díjazták a vajdasági Fokos zenekar prímását, Cseszák Zsombort is.

A tíz kitüntetett között népzenész, néprajzkutató, kékfestő, néptáncos előadóművész, népdalénekes, valamint népi ékszer- és öltözetkészítő is van. Az elismeréseket Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, valamint Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa képviseletében Nemes Tamás, a cégcsoport kommunikációs vezetője adta át. A szakmai szervezetek jelöléseiből az öt tagból álló zsűri tíz, harminc év alatti díjazottat választott ki, akik saját területükön a legeredményesebbnek bizonyultak.

A díjazottak között van Babcsán Bence népzenész, Cseszák Zsombor népzenész, zenetanár, Eitler Ágnes néprajzkutató, Gerencsér Enikő kékfestő, Ifj. Szerényi Béla népzenész, Kacsó Hanga Borbála népdalénekes, Kovács Gábor Norbert néptáncos előadóművész, Rotaru-Gulyás Eszter népi ékszer- és öltözetkészítő, Sáfrán Balázs néptáncos előadóművész és Sőregi Anna népdalénekes.

A Fokos zenekar prímása, Cseszák Zsombor délelőtt a Pannon Presszóban nyilatkozott nekünk: „Azt hiszem, hogy ez nemcsak a személyes teljesítményt díjazza, el is mondták, hogy a szerteágazó tevékenységet is nézték, engem például úgy díjaztak, mint zenész és zenetanár. Tehát, hogy minél nagyobb közösségben terjessze az ember azt, amit képvisel, amit tud, átadja a tudását. Táncos is volt díjazva, illetve tárgyi alkotók is.”

Junior Prima Díj
Cseszák Zsombor
Fokos zenekar

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.