Ugrás a tartalomra

Kárpátaljai alkotók nyerték a VII. Kulturális Filmek Fesztiválját

2021.08.30
11:07
2021.08.30
11:21
Forrás
közlemény, Pannon RTV
Az eseménynek idén a magyarországi Tállya település adott otthont.

Az 1 millió forintos fődíjat az MTVA ungvári tudósítói Kovács Géza, Vass Tamás és Bereczky Tamás által készített „A reménytelenségből érkeztek” című film kapta. A Magyar Művészeti Akadémia által felajánlott 550 ezer forintos II. díjat a Kányádi Sándorról készült kisfilm kapta, amelyet a kolozsvári Xantus Gábor és Xantus Áron készített. A 250-ezer forintos III. díjat a kárpátaljai TV21 munkatársai kapták, Debreceni Kamilla és Ball Béla az „Úgy hívnak, hogy Péter kő” című filmjükért.

A KESMA által felajánlott 800 ezer forintos legjobb operatőrnek járó különdíjat Dr. Szabó László, a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatója adta át a felvidéki Tomojka Vojtko Bélának. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 100 ezer forintos díját a gyergyószentmiklósi Zsigmond Attila kapta „A gyimesi gardonkészítő” című alkotásáért. A 300 ezer forintos közönségdíjat a Brazíliában élő Costa Henryco kapta „A Canga - magyar brazil étterem" című munkájáért.

Kulturális Filmek Fesztiválja

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.