Ugrás a tartalomra

Kezdődik a kisvárdai színházi fesztivál

2021.06.18
12:22
2021.06.18
12:49
Forrás
Pannon RTV, kisvarda.hu
A Magyar Színházak XXXIII. Kisvárdai Fesztiválján június 18. és 26. között a versenyelőadásokon kívül számos izgalmas, elgondolkodtató és szórakoztató darab várja a nézőket.

A fesztiválon többek között Arad, Beregszász, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kassa, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szabadka, Székelyudvarhely és Zenta színházainak társulatai képviseltetik magukat, valamint a Játékszín, a Soproni Petőfi Színház, a Forrás Színház és az Orlai Produkciós Iroda vendégjátéka szerepel a programban.

Június 18-án pénteken 21:00 órától különleges színházi csemegét kínál a fesztivál a Bagolyvárban. Huszka Jenő – Szilágyi László: Sissy, a magyar királyné című operettje a Monarchia Operett művészeinek előadásában látható.

Június 19-án szombaton 17:30 órakor, a Művelődési Központban, Vidnyánszky Attila rendezésének kisvárdai bemutatásával és a megnyitó ünnepséggel hivatalosan is kezdetét veszi a fesztivál.

Június 20-án vasárnap 21:00 órakor a Zandt és Milmore szerzőpáros Bocs, félrement című vígjátékának kacagtató szituációi kerítik hatalmukba a közönséget.

Június 21-én hétfőn 21:00 órakor a Veres 1 Színház Rövidzárlat című világsikert hozó darabját láthatja a közönség.

Június 22-én kedden 21:00 órától Szente Vajk Legénybúcsúján vehetnek részt az érdeklődők a Bagolyvárban.

Június 25-én pénteken 18:00-kor Tankred Dorst: Merlin című darabjával érkezik a Művelődési Központba a Maladype Színház.

Ahogyan az elmúlt években hagyománnyá vált, idén is látható hallgató előadás a színházi seregszemlén: Shakespeare: HAMLET-je, a Komáromi Jókai Színház, a Pozsonyi Színház- és Filmművészeti Főiskola és a Symbol Polgári Társulás közös produkciója június 25. pénteken 21:00 órakor várja a nézőket a Zsinagógában.

Hárman, párban – Nagy Sándor, Janza Kata és Vágó Bernadett műsora június 25. pénteken, 21:00 órakor veszi kezdetét.

Boris Vian: Tajtékos dalok című hamisítatlan párizsi revüje június 26-án szombaton, 17:00 órakor hív mindenkit egy fékezhetetlen hangulatú estére. A Budapesti Operettszínház előadásával zárul hivatalosan a kisvárdai fesztivál.

Kisvárda
színház
fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.