Ugrás a tartalomra

Kiállok érted – színházi előadás az emberkereskedelemről és a prostitúcióról (videó)

2017.05.04
14:56
Az emberkereskedelmet, a prostituálttá és áldozattá válás folyamatát próbálták meg bemutatni zentai diákoknak egy színházi előadáson keresztül
Az emberkereskedelmet, a prostituálttá és áldozattá válás folyamatát próbálták meg bemutatni zentai diákoknak egy színházi előadáson keresztül. A Kiállok érted című program a Bohócok a láthatáron, a K. V. Társulat és a Névtelen Utak Alapítvány koprodukciójában készült. Az előadás két fiatal lányt mutat be, Kittit és Szanit, ahogyan a vonaton utaznak a szebb jövő felé, Hollandiába, pultosnak. Legalábbis ezt ígérte barátnőjének Kitti, aki egy éve prostituáltként dolgozik. Szani hisz neki, elege van az intézetből, ahol él. Az úton mesét mesélnek, kedvencüket, ami nem más, mint Kitti - a mesebeli Marlenka - eddigi élete. Háda Fruzsina, színész: „Ezt egy hosszú kutatómunka előzte meg, ahol nagyon sok olyan emberrel beszélgettünk, aki erről nagyon sokat tud és ő segített minket, hogy ezt a sajnos tipikus történetet színpadra tegyük.” kiallok erted zenta 1-S Az előadás egyik fő eleme, amikor a színészek a közönséggel együtt próbálnak magyarázatot találni a sok-sok miértre. A darab elsősorban a veszélyeztetett, szegény sorsú tizenéveseknek készült, a gyermekotthonokban élők erre azonnal ráéreznek. Feuer Yvette, vezető, Bohócok a láthatáron: „Az is érdekes, hogy egy otthonbeli gyerek rögtön leveszi, hogy a Kitti meg a Marlenka ugyanaz, tehát, hogy ez az ő története. És itt pedig, ilyen még nem is volt különben, ez nagyon érdekes volt, hogy bennük felmerült, hogy ez csak egy mese, és a Kittinek ehhez nem feltétlen van köze. Az otthonos gyerek pontosan tudja, hogy ez az ő életéről szóló mese.”



Mindezek az események körülöttünk történnek, sokszor csak karnyújtásnyira. Urbanovits Krisztina, vezető, K. V. Társulat: „Hiába gondoljuk mi, többség, hogy olyan jól gondolkodunk erről, meg sokat tudunk. Amikor ott ül velünk szemben egy ilyen lány és meséli, hogy mennyiért adnak el egy szűzlányt, az egészen más.” Az előadást a magyar Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.