Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Kovács Róbert

A költő mögött az ember

2023.06.08
21:21
2023.06.09
16:55
Forrás
Pannon RTV
Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.

A költő mögött ott rejlik az ember is, akit jó megismerni, de a megismerés a költői nagyságából semmit nem von le - vallja a Petőfi-kutató tanár.

Osztovits Szabolcs, művészettörténész, tanár: „Petőfi az egyik legnagyobb magyar költő. Ahhoz, hogy valaki első legyen az egyenlők között, ahhoz élet is kellett. Még, ha tragikus is volt, a vége mindenképpen, ez is kellett hozzá. Én elsősorban az életével foglalkoztam. Egyik kutatója Kerényi Ferenc azt mondja, hogy négy nap kivételével, minden napról tudunk, hogy mit csinált Petőfi.”

VM4K
Petődi Sándor
Osztovits Szabolcs

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.