Ugrás a tartalomra

Ludas Matyi, avagy a ludak jobban tudják

2022.06.03
11:24
2022.06.03
15:24
Forrás
Pannon RTV
A Ludas Matyi, avagy a ludak jobban tudják előadással zárta az évadot az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad. A darabot Tóth Dániel rendezte.

Figura Gábriel Döbrögit játszotta, aki a negatív főszereplő. Nehéz volt azonosulnia a szereppel, ugyanis a valóéletben egészen más személyiség.

„Először megnéztük a filmet, hogy miről szól a Ludas Matyi, utána ilyen színészeti gyakorlatokat csináltunk, utána elkaptuk a szövegkönyvet, és akkor kezdtük felállítani az előadást.”

Az előadást László Tibor: Ludas Matyi, avagy a ludak gágogása című műve alapján adaptálta és rendezte Tóth Dániel. Izgalmas kihívás volt számára, ugyanis ez volt az első rendezése.

„Segédrendezőként Ladisity Nóra tevékenykedett, ő volt a plusz szemem. Ugyanis ilyenkor fontos, hogy az ember ne csak a fejében, hanem a színpadon is lássa, mit csinál, mert akkor bele lehet mélyülni, és nem látjuk a hibának a megoldását, amihez egy külső szem nagyon jól jön.”

A gyerekek az évek során rengeteget fejlődtek, egy nagyon összeszokott csapatról van szó - hangsúlyozta Figura Terézia, a színjátszócsoport vezetője.

„Valahol ez az évadnak a második bemutatója, a Ludas Matyi, szintén nagyon a szívünkhöz nőtt, és nagyon fontos produkció volt számunkra, mert ez a csapat felnőtt az évek folyamán valahová, és ez a produkció nagyon jól mutatja ezt a fejlődési ívet, amit a fiatalok bejártak, és valahol ez most kicsúcsosodott az ő életükben is, hogy egy ilyen minőséges produkcióval tudtak előrukkolni.”

A Ludas Matyit legközelebb a kecskeméti Csiperó Ifjúsági Fesztiválra viszik el. Július végén pedig másodszorra szervezik meg a nyári tábort a Gyönyszigeten. Szeptembertől pedig újult erővel folytatják a munkát.

Színes Szilánkok Diákszínpad
Ludas Matyi
előadás
Figura Terézia
Figura Gábriel
Tóth Dániel

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.