Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsán koncertezett az Ethnokor

2018.12.30
07:55
2018.12.30
17:01
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán koncertezett a Magyarország- és Szerbia-szerte ismert és kedvelt Ethnokor együttes.

A szombat esti koncertre rengetegen voltak kíváncsiak, a zenekar tagjai pedig változatos dalokkal készültek a közönségnek.

Az együttes tagjai még a 90-es években kezdtek el együtt muzsikálni, majd pár év kihagyás után a 2000-es évek elején ismét összeállt a csapat.

Bakos Árpád, zenész, Ethnokor: „Nálunk ez a karácsonyi, illetve a két ünnep közötti koncert ez hagyományos volt Magyarkanizsán, és igyekszünk ilyenkor mindig a törzsközönségünknek azokat a dalokat játszani, amiket szeretnek, amiket várnak tőlünk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Miroslav Jovančić hegedűjátékával varázsolja el a közönséget. Szavai szerint már négy évtizede ez a hivatása: „Ez a magyarkanizsai olyan, hogy ez az utolsó ilyen lehetőség, hogy mi zenészek, barátok tudjunk valahol összejönni, ahol tudunk egy hangulatos koncertet csinálni, ami igazából nem is koncert, hanem saját magunknak játszunk, de van közönség is. Ez olyan jó érzés, ezt mindig vártam, tavaly elmaradt, sajnáltam is nagyon, de örülök neki, hogy az idén megint itt vagyunk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A szervező, Erdélyi Tóth Edit elmondta, hogy a közönséget szerették volna megörvendeztetni, ezért is volt ingyenes a szilveszter előtti koncert: „A Regionális Kreatív Műhely és a Kanizsa Turizmus Kft. már évek óta szervezi ezt az újév előtti koncertet itt az Art kávézóban, és mivel igen népszerű, és nagy sikere van, ezért úgy gondoltuk, hogy az idén sem hagyjuk ki.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A jövő évben sem marad muzsika nélkül Magyarkanizsa. A szervezők tartalmas koncertekkel várják majd az érdeklődőket.

Magyarkanizsa
Ethnokor
art garni
Bakos Árpád
Miroslav Jovančić

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű