Ugrás a tartalomra

Meghalt a The Animals gitárosa

2021.01.30
18:43
2021.01.30
18:51
Forrás
hvg.hu
Hilton Valentine játszotta fel a rocktörténet egyik legismertebb dalnyitányát a House of The Rising Sun elején. 77 éves volt.

Valentine alapítója és gitárosa volt az Animals együttesnek, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja. A halálhírét a zenekar kiadója, az ABKCO Music is megerősítette. "Mélyen együtt érzünk Valentine családjával, barátaival. "A The Animals alapító tagja úttörő gitáros volt, aki hatással volt az elkövetkező évtizedekben is a rock and roll hangzására." A halál oka egyelőre nem ismert - írja a Rolling Stone.

Eric Burdon, az együttes énekese azt írta, hogy „a Rising Sun nyitó hangjai soha többé nem fognak ugyanúgy szólni... Hilton nem csak eljátszotta, hanem meg is élte azokat!”

A Newcastle-i Animals a ’60-as években alakult angol együttes volt, mely a „Brit invázió” idején az USA-ban is népszerűvé vált. Ismertségüket nyers, bluesos hangzásuknak és énekesüknek, a jellegzetes, mély hangú Eric Burdonnek köszönhetik. Legnépszerűbb daluk az 1964-ban megjelent House of the Rising Sun volt. Ez év novemberében ezzel a dallal léptek fel először a The Ed Sullivan Show-ban.

A zenekar eredeti felállása a következő volt: Eric Burdon (ének), Alan Price (orgona és billentyűsök), Hilton Valentine (gitár), John Steel (dob) és Bryan "Chas" Chandler (basszusgitár).

meghalt
elhunyt
zene
gitáros

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.