Ugrás a tartalomra

Megnyitotta kapuit az Exit

2018.07.13
00:19
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
A 18. Exit a péterváradi várban július 15-éig tart. A programban több mint 1000 fellépő szerepel mintegy 40 helyszínen. Újvidék megközelítőleg 55.000 turistát lát vendégül a világ 70 országából.

Tegnap este 9 órakor az amerikai származású énekesnő, LP vette birtokába a nagyszínpadot. Az ő koncertjét követően volt az ünnepélyes megnyitó, amelyet Szergej Polunyin ukrán balettsztár fellépése, valamint látványos tűzijáték tett emlékezetessé. Ezután Fever Ray svéd artpop énekesnő következett. Az első nap egyik fő attrakciója az amerikai Migos raptrió koncertje volt.

Tömegesen érkeztek csütörtökön a fesztiválozók Péterváradra. Sokan a korábban szerzett jó élmények miatt térnek vissza újra a rendezvényre, de rengeteg az új vendég is, akik a fesztivál jó híre miatt döntöttek úgy, hogy ellátogatnak Újvidékre.

Eli, Bulgária: „Csodálatos az érzés, az élmény. Biztos vagyok abban, hogy ez a négy nap lesz a nyár egyik legnagyobb csúcspontja számomra.”

Sanja, Bosznia és Hercegovina: „Már nem először vagyok az Exiten. A fantasztikus hangulat és a sok jó előadó miatt idén muszáj volt visszajönni.”

Tea Sardarević, Újvidék: „Itt garantált a szórakozás, az előadók is jók. Az összes fesztivál közül ide a legjobb eljönni. Ha külföldön megemlítem Újvidéket, mindenkinek az Exit Fesztivál jut eszébe.”

Ignjatić Angéla, Újvidék: „Nagyon élvezzük a sok embert, a zenét. A legjobb mégis a szabadság érzése, hogy ismét fiatalnak érezhetem magam. Bár még nem vagyok öreg, de az Exiten még fiatalabbnak érzem magam.”

Sarah, Svájc: „Először jöttem el az Exitre, miután a munkatársaimtól már hallottam róla.”

A fesztiválozók ismét birtokukba vették a péterváradi várat, ahol 4 napon át több világsztár koncertjét élvezhetik majd.

Este 9 órakor az amerikai énekesnő, LP vette birtokába a nagyszínpadot. Az ő koncertjét követően sor került az ünnepélyes megnyitóra is, amelyet Sergei Polunin ukrán balettsztár fellépése, valamint látványos tűzijáték tett emlékezetessé.

A hivatalos megnyitó után Fever Ray svéd artpop énekesnő lépett fel a nagyszínpadon.

Az Exiten a koncertek mellett egyéb programok is várják a fesztiválozókat.

Julija Mitrović, szóvivő, Exit Fesztivál: „Aktiváló zónáink is vannak, ahol a látogatóink megpihenhetnek és szórakozhatnak a fellépések között. Itt vannak a társadalmi aktivizmus képviselői is, mivel ezek a dolgok is az Exit Fesztivál szerves részét képezik. Számos civil szervezet van jelen, akiknél a hazai és külföldi látogatók érdeklődhetnek a tevékenységeikről. Természetesen mindezt a szórakozással ötvözik.”

A fesztivál első napján az egyik fő attrakció az amerikai Migos raptrió fellépése volt.

EXIT
Újvidék
Pétervárad
fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.