Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Mesedélelőtt a horgosi fiókkönyvtárban

2021.09.30
13:47
2021.09.30
16:48
Forrás
Pannon RTV
A népmesét ünnepelték, miközben a kisgyerekek megismerkedhettek a könyvtárral.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Mesedélelőttöt tartottak a József Attila Könyvtár horgosi fiókkönyvtárában óvodás gyerekeknek. Az eseményt Benedek Elek születésnapja és a magyar népmese napja alkalmából szervezték.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Figyelmesen hallgatták Benedek Elek Só című történetét a gyerekek, a többségük szereti a népmesét. Hoksza Noémi el is mesélte kedvenc történetét.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A mesedélelőtt részeként a gyerekek megismerkedhettek a könyvtárral is közelebbről. Többségük már járt az intézményben. Molnár Emese szeret oda járni. „Mert sok itt a könyv, és kikölcsönözhetek dínós és lovas könyveket.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A szervezők papírszínház és élőszavas mesemondás útján szólították meg a gyerekeket. Horváth Hilda, horgosi könyvtáros: „Az volt a célunk ezzel, hogy egyrészt megemlékezzünk a magyar népmese napjáról, valamint, hogy az óvodás korcsoportot is becsalogassuk a könyvtárba, hogy ők is nagyobb számban járjanak könyvtárba.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Kortól függetlenül a népmese minden korosztály számára közkedvelt - tette hozzá a könyvtáros.

mese
népmese
népmese napja
Horgos
könyvtár
mesedélelőtt
gyerekek

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 20:35

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű