Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Mesedélelőtt a horgosi fiókkönyvtárban

2021.09.30
13:47
2021.09.30
16:48
Forrás
Pannon RTV
A népmesét ünnepelték, miközben a kisgyerekek megismerkedhettek a könyvtárral.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Mesedélelőttöt tartottak a József Attila Könyvtár horgosi fiókkönyvtárában óvodás gyerekeknek. Az eseményt Benedek Elek születésnapja és a magyar népmese napja alkalmából szervezték.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Figyelmesen hallgatták Benedek Elek Só című történetét a gyerekek, a többségük szereti a népmesét. Hoksza Noémi el is mesélte kedvenc történetét.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A mesedélelőtt részeként a gyerekek megismerkedhettek a könyvtárral is közelebbről. Többségük már járt az intézményben. Molnár Emese szeret oda járni. „Mert sok itt a könyv, és kikölcsönözhetek dínós és lovas könyveket.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A szervezők papírszínház és élőszavas mesemondás útján szólították meg a gyerekeket. Horváth Hilda, horgosi könyvtáros: „Az volt a célunk ezzel, hogy egyrészt megemlékezzünk a magyar népmese napjáról, valamint, hogy az óvodás korcsoportot is becsalogassuk a könyvtárba, hogy ők is nagyobb számban járjanak könyvtárba.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Kortól függetlenül a népmese minden korosztály számára közkedvelt - tette hozzá a könyvtáros.

mese
népmese
népmese napja
Horgos
könyvtár
mesedélelőtt
gyerekek

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű