Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Minden résztvevő győztesként távozott az idei aranycitera megmérettetésről

2020.12.17
17:23
2020.12.17
18:32
Forrás
Pannon RTV
A vírushelyzet miatt módosult körülmények jellemezték a 25. versenyt.
Pannon RTV/Juhász Géza

Idén nem hirdettek helyezetteteket, hanem az arra érdemesnek tartott produkciókat részesítették díjazásban. A vetélkedőre 16 pályamű érkezett videó- vagy hanganyag formájában. Szabó Gabriella, zsűritag: „Ennek nagyon sok előnye is, de hátránya is van. Ilyen esetben az ember nem figyeli, hogy, hogyan vonulnak ki, hogy hogy néznek ki a gyerekek, hanem csak, amit hall, azt tudja igazából értékelni. Épp ezért hiányzik a látvány hozzá. Mindenesetre izgalmas volt. Azt azonban megállapítottuk, hogy nem szeretnénk ezt így gyakran megoldani.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Aranycitera 2020 díjban a Székelykevei Citerások, Szeles Veronika, a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola diákja, valamint a muzslyai Kocsis Erik és Szalma Árpád citerakettős részesült.

Pannon RTV/Juhász Géza

A jeles alkalomra az elmúlt 25 év megméretéseit összegző riportgyűjtemény is megjelent. Németh Dezső, elnök, Gion Nándor Kulturális Központ, Szenttamás: „Itt megtalálható mind a 24 év műsora, fellépők, oktatók, az előadott számok, valamint a zsűri értékelése, a zsűritagoknak a személyazonossága, valamint a könyv második felében igyekeztünk képanyaggal is ezt a 25 évet bizonyítani.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A szerző hozzátette, a gyűjtésben újságcikkek, a műsorfüzetek szövegei és a szervezet dokumentumai is helyet kaptak.

Aranycitera
verseny
győztes
citera
járvány
koronavírus

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.