Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Minden résztvevő győztesként távozott az idei aranycitera megmérettetésről

2020.12.17
17:23
2020.12.17
18:32
Forrás
Pannon RTV
A vírushelyzet miatt módosult körülmények jellemezték a 25. versenyt.
Pannon RTV/Juhász Géza

Idén nem hirdettek helyezetteteket, hanem az arra érdemesnek tartott produkciókat részesítették díjazásban. A vetélkedőre 16 pályamű érkezett videó- vagy hanganyag formájában. Szabó Gabriella, zsűritag: „Ennek nagyon sok előnye is, de hátránya is van. Ilyen esetben az ember nem figyeli, hogy, hogyan vonulnak ki, hogy hogy néznek ki a gyerekek, hanem csak, amit hall, azt tudja igazából értékelni. Épp ezért hiányzik a látvány hozzá. Mindenesetre izgalmas volt. Azt azonban megállapítottuk, hogy nem szeretnénk ezt így gyakran megoldani.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Aranycitera 2020 díjban a Székelykevei Citerások, Szeles Veronika, a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola diákja, valamint a muzslyai Kocsis Erik és Szalma Árpád citerakettős részesült.

Pannon RTV/Juhász Géza

A jeles alkalomra az elmúlt 25 év megméretéseit összegző riportgyűjtemény is megjelent. Németh Dezső, elnök, Gion Nándor Kulturális Központ, Szenttamás: „Itt megtalálható mind a 24 év műsora, fellépők, oktatók, az előadott számok, valamint a zsűri értékelése, a zsűritagoknak a személyazonossága, valamint a könyv második felében igyekeztünk képanyaggal is ezt a 25 évet bizonyítani.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A szerző hozzátette, a gyűjtésben újságcikkek, a műsorfüzetek szövegei és a szervezet dokumentumai is helyet kaptak.

Aranycitera
verseny
győztes
citera
járvány
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.