Ugrás a tartalomra

Minden résztvevő győztesként távozott az idei aranycitera megmérettetésről

2020.12.17
17:23
2020.12.17
18:32
Forrás
Pannon RTV
A vírushelyzet miatt módosult körülmények jellemezték a 25. versenyt.

Idén nem hirdettek helyezetteteket, hanem az arra érdemesnek tartott produkciókat részesítették díjazásban. A vetélkedőre 16 pályamű érkezett videó- vagy hanganyag formájában. Szabó Gabriella, zsűritag: „Ennek nagyon sok előnye is, de hátránya is van. Ilyen esetben az ember nem figyeli, hogy, hogyan vonulnak ki, hogy hogy néznek ki a gyerekek, hanem csak, amit hall, azt tudja igazából értékelni. Épp ezért hiányzik a látvány hozzá. Mindenesetre izgalmas volt. Azt azonban megállapítottuk, hogy nem szeretnénk ezt így gyakran megoldani.”

Aranycitera 2020 díjban a Székelykevei Citerások, Szeles Veronika, a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola diákja, valamint a muzslyai Kocsis Erik és Szalma Árpád citerakettős részesült.

A jeles alkalomra az elmúlt 25 év megméretéseit összegző riportgyűjtemény is megjelent. Németh Dezső, elnök, Gion Nándor Kulturális Központ, Szenttamás: „Itt megtalálható mind a 24 év műsora, fellépők, oktatók, az előadott számok, valamint a zsűri értékelése, a zsűritagoknak a személyazonossága, valamint a könyv második felében igyekeztünk képanyaggal is ezt a 25 évet bizonyítani.”

A szerző hozzátette, a gyűjtésben újságcikkek, a műsorfüzetek szövegei és a szervezet dokumentumai is helyet kaptak.

Aranycitera
verseny
győztes
citera
járvány
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.