Ugrás a tartalomra

Nagy József hegedűművész albumot jelentetett meg Bostonban

2020.12.21
22:01
2020.12.21
22:07
Forrás
Pannon RTV
Twenty Twenty One címen készült el Nagy József hegedűvirtuóz harmadik albuma, aki Hertelendyfalváról 20 évvel ezelőtt került Bostonba, az Amerikai Egyesület Államokba. József két évesen kapta meg az első kis hegedűjét.

A zeneiskolát Pancsován végezte el. Már serdülőkorában bekerült a jazz és a blues világába, valami mást, modernebbet keresve. Tanulmányait végül a Berklee Zeneakadémián fejezte be, ahol a jazz-kompozíciót és az improvizációt tanulmányozta. Ez segített neki tovább ápolni tehetségét, kialakítva saját stílusát. Bostonban él és zeneoktatóként dolgozik. Vallomása szerint szereti a funkot, a rockot, a popot, a jazzt és mindent, ami arra ösztönzi, hogy jobb zenész és zeneszerző legyen. A zenében mindig van tér, ahol tanulhat valami újat, a zenészek egész életükben inspirálják egymást. Az új albuma online készült el áprilistól-augusztusig. A zeneszámokban neves zenészekkel játszott együtt, név szerint: Vladimir Samardžić (basszusgitár), Vasil Hadžimanov, Ivan Aleksijević, Vladan Milenković (billentyűzetek), Filip Krumes (hegedű), Dušan Gnjidić (dob), Nagy Lehel (szakszofon) és Milan Maksimović (harsona) Szerbiából, valamint Michael Clarke (dob), John Baboian (gitár), John Hyde (harmonika), Jerome Giancola (basszusgitár) és Bruce Gertz (nagybőgő) az Amerikai Egyesület Államokból – Bostonból és New York-ból. Az album 2021. január 1-én jelenik meg online, folyamatban van a CD is. Az előrendeléseket már december 21-étől fogadják.

Nagy József
hegedűművész
album
Boston

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.