Ugrás a tartalomra

Nincs más út, csak az Isten útja

2020.04.24
12:23
2020.04.25
17:47
Forrás
Pannon RTV
A Nincs más út, csak az Isten útja című dallal száll versenybe az óbecsei Koncz Antónió az István, a király iskolába megy… című Kárpát-medencei énekverseny második fordulójában.

A trianoni megemlékezéssorozat részeként énekversenyt hirdettek Kárpát-medencei általános iskolásoknak. Az István, a király iskolába megy… című program keretében a jelentkezők a rockopera egyik dalával szállhattak versenybe. Az óbecsei Koncz Antónió bekerült a verseny második fordulójába.

A Nincs más út, csak az Isten útja című dallal száll versenybe az óbecsei Koncz Antónió az István, a király iskolába megy… című Kárpát-medencei énekverseny második fordulójában. Az első körből az ugyancsak Istvánként előadott Távol vagy tőlem című dallal osztott második helyezettként került tovább.

„Ez a dal sokkal könnyebb volt, mert magasabban kellett énekelni, sokkal pörgősebb volt, volt benne rockos stílus is, tetszett. Nem úgy, mint az előző, ami kicsit lassú volt, ez most pörgős, gyors, élvezhető.”

A 13 éves Toncsinak két húga és egy kisöccse van. A család komoly kritikusa a fiú produkcióinak.

Koncz Villő együtt énekel bátyjával:

„Az István, a király nagyon tetszett, azt innen lentről énekeltem vele, nagyon is szeretem. A zeneiskolás darabokat zongorából szeretem, az olyan megnyugtató.”

Antónió nem csak zongorázik és énekel, hegedül, táncol, mesét mond és rockzenekarban is játszik. Koncz Gyula elmondta:

„Igyekszünk támogatni Toncsit mindenben, ami a zenét illeti, persze első a tanulás. Először a leckét kell megcsinálni, és utána muzsikálhat. Először a zeneiskolai előírt anyagot kell begyakorolnia, utána mehet a szórakozás, de általában ez fordítva szokott történni, mindig azt játszik, amit a kedve tartja, de az a fontos, hogy muzsikál, élvezi a zenét.”
 

A szavazás május 14-éig tart. A produkciókat a www.iskolasistvan.hu/szavazas oldalon lehet értékelni egy regisztráció után. Toncsi dalát a szűrésnél a szólisták kategóriájában az István-szerepek közül kell kiválasztani.

énekverseny
Koncz Antónió
Óbecse
István a király iskolába megy

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.