Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Nógrádi Gergely lépett fel a szabadkai Zsinagógában

2020-10-22
14:09
2020-10-22
17:12
Forrás
Pannon RTV
A főkántor hatodik alkalommal lépett fel a szabadkai Zsinagógában. Ez alkalommal zenei kíséret nélkül érkezett, és örökzöld dallamokat énekelt.

Nógrádi Gergely főkántor hatodik alkalommal lépett fel a szabadkai zsinagógában. Ez alkalommal zenei kíséret nélkül érkezett, és örökzöld dallamokat énekelt.

Érmekiállítást, városnézést, könyvbemutatót és koncertet is szerveztek az idei Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválon Szabadkán. Kovács Róbert, a Hitközség titkára szerint, némi módosítással sikerült minden programot teljesíteni. „Nagyon féltünk, hogy hogy fog alakulni a dolog, de hogyha a mai koncert, a hatodik szabadkai kántorkoncert végére érünk egy nagy tapssal, akkor már gyakorlatilag mindent teljesítettünk.”

Nógrádi Gergelynek is csökkentek a fellépései a járványügyi helyzet miatt. Nagy öröm számára, hogy Szabadkára végül eljutott, az itteni közönséget ugyanis nagyon kedveli.

„A szabadkai közönség egy óriási különbség a világ összes más közönségéhez képest, nagyon lelkes és egy picit mindig haza jövök, ha ide jövök, és nagyobb felelősség is, mert minden évben meg kell újulni” - mondta Nógrádi Gergely.

A járványhelyzet ellenére idén is sokan voltak kíváncsiak az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál programjaira.

Nógrádi Gergely
Zsinagóga
főkántor

Most

15:57, Frissítve: 16:09

Veszélyben a hólyagfű

A források elterelése veszélyezteti a Pešter-fennsík aljában található lápot, amely egy ritka húsevő növénynek, a hólyagfű egy fajtájának az egyedüli élőhelye a Balkán-félszigeten.
13:59

Leszállt a Holdra a Csang'o-5 kínai űrszonda

Az ősi kínai holdistennőről elnevezett űrszondát november 23-án indítottak útnak azzal a céllal, hogy kőzetmintákat gyűjtsön, amelyek segíthetik a tudósokat az égitest eredetének és kialakulásának megértésében.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.