Ugrás a tartalomra

Nógrádi Gergely lépett fel a szabadkai Zsinagógában

2020.10.22
14:09
2020.10.22
17:12
Forrás
Pannon RTV
A főkántor hatodik alkalommal lépett fel a szabadkai Zsinagógában. Ez alkalommal zenei kíséret nélkül érkezett, és örökzöld dallamokat énekelt.

Nógrádi Gergely főkántor hatodik alkalommal lépett fel a szabadkai zsinagógában. Ez alkalommal zenei kíséret nélkül érkezett, és örökzöld dallamokat énekelt.

Érmekiállítást, városnézést, könyvbemutatót és koncertet is szerveztek az idei Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválon Szabadkán. Kovács Róbert, a Hitközség titkára szerint, némi módosítással sikerült minden programot teljesíteni. „Nagyon féltünk, hogy hogy fog alakulni a dolog, de hogyha a mai koncert, a hatodik szabadkai kántorkoncert végére érünk egy nagy tapssal, akkor már gyakorlatilag mindent teljesítettünk.”

Nógrádi Gergelynek is csökkentek a fellépései a járványügyi helyzet miatt. Nagy öröm számára, hogy Szabadkára végül eljutott, az itteni közönséget ugyanis nagyon kedveli.

„A szabadkai közönség egy óriási különbség a világ összes más közönségéhez képest, nagyon lelkes és egy picit mindig haza jövök, ha ide jövök, és nagyobb felelősség is, mert minden évben meg kell újulni” - mondta Nógrádi Gergely.

A járványhelyzet ellenére idén is sokan voltak kíváncsiak az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál programjaira.

Nógrádi Gergely
Zsinagóga
főkántor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.