Ugrás a tartalomra

Nótaest Magyarcsernyén

2021.11.14
10:52
2021.11.14
20:43
Forrás
Pannon RTV
„Szállj dal, szállj” címmel tartottak nótaestet szombaton este a magyarcsernyei Ady Endre Művelődési Egyesület mozitermében. A rendezvényre 7 különböző településről érkeztek fellépők. Az énekeseket a Szóljon hát a nóta zenekar kísérte.

A Temerinből érkező Morvai Melinda elmondta, nagy rajongója a magyar nótának.

„Mindent, amit ezzel a műfajjal kapcsolatosan tudok, azt Vitkainé Kovács Vera tanárnőtől tanultam meg, köszönöm neki nagyon, hogy ezzel a műfajjal megismertetett és a mai est, ez valami fantasztikus volt, mert nem először lépem én fel ezen a színpadon, meg itt az emberek nagyon kedvesen fogadnak bennünket, mindig is jó a hangulat, ami gondolom, hogy a leglényegesebb, meg hát a közönség is tényleg fantasztikus, úgyhogy nagyon jól éreztük magunkat.”

Az eseményt immár másodszor szervezték meg Magyarcsernyén.

Osztermann Emma, szervező, Ady Endre Művelődési Egyesület, Magyarcsernye: „Akiket felkértem, hogy jöjjenek, szinte egytől egyig mindenki örömmel jött. Aki már tavaly itt volt, azért, mert már volt itt és nagyon szépnek és jónak látta ezt a magyarcsernyei kultúregyesületet, többek között ezt a csodálatos szép termünket, a fogadtatást és mondhatom, hogy teljes mértékben az egész itt töltött idejüket, fellépést, tapsot, hálás közönséget, mindent egybeértve. Aki pedig még nem volt, az mondta nekem, hogy szívesen jön, mert nem volt még Magyarcsernyén, hát eljön és énekelni fog és elfogadták mindannyian.”

A szervezők és a résztvevők elmondták, a faluban megmaradt csekély magyarságnak erőt, kitartást adnak ezek a rendezvények. A magyar nótát és a közös éneklést ugyanis minden korosztály szívből szereti.

Szállj dal szállj
nótaest
Magyarcsernye

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.