Ugrás a tartalomra

Örökségünk képekben

2020.02.29
12:29
2020.02.29
19:11
Forrás
Pannon RTV
Zentára érkezett a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet fotókiállítása. Az Örökségünk című gyűjtemény a magyarok kulturális és természeti örökségét mutatja be.

A kiállítást alkalmi műsorral nyitották meg.

A tárlat képeit a temesvári szervezet Lencsevégre kapott örökség című fotópályázatára beérkezett művekből választották ki. Közel 20 amatőr fotós mintegy 80 fényképéből válogatták ki azt a 24-et, amelyet Zentán láthat a nagyközönség.

Ilonczai Zsolt, elnök, Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet: „Amit talán fontos róla tudni, hogy ez a negyedik megállója a kiállításnak. Két alkalommal Temesváron mutattuk be, a Temesvári Magyar Napok és a Bánsági Magyar Napom rendezvény sorozat keretein belül. Azután egy szabadkai bemutató következett a tavalyi év őszén, és most a negyedik megállóhoz érkeztünk ide Zentára.”

A megnyitóján részt vettek az Ifjúsági Szervezet tagjai is. Sokrétű tevékenységet végeznek.

Farkas Ráduly Melánia, tag, Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet: „Igyekszünk minél színesebb programmal megszólítani a temesváriakat, és azt szeretnénk, hogy ne csak a fiatalok, tehát a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet, hanem a kicsiktől a felnőttekig, idősebbekig is, jól érezzék magukat. Ezért vannak ezek a programjaink.”

A tárlat március végéig tekinthető meg a Zentai Alkotóházban.

Zenta
Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet
Ilonczai Zsolt
kiállítás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.