Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Örökségünk képekben

2020-02-29
12:29
2020-02-29
19:11
Forrás
Pannon RTV
Zentára érkezett a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet fotókiállítása. Az Örökségünk című gyűjtemény a magyarok kulturális és természeti örökségét mutatja be.

A kiállítást alkalmi műsorral nyitották meg.

A tárlat képeit a temesvári szervezet Lencsevégre kapott örökség című fotópályázatára beérkezett művekből választották ki. Közel 20 amatőr fotós mintegy 80 fényképéből válogatták ki azt a 24-et, amelyet Zentán láthat a nagyközönség.

Ilonczai Zsolt, elnök, Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet: „Amit talán fontos róla tudni, hogy ez a negyedik megállója a kiállításnak. Két alkalommal Temesváron mutattuk be, a Temesvári Magyar Napok és a Bánsági Magyar Napom rendezvény sorozat keretein belül. Azután egy szabadkai bemutató következett a tavalyi év őszén, és most a negyedik megállóhoz érkeztünk ide Zentára.”

A megnyitóján részt vettek az Ifjúsági Szervezet tagjai is. Sokrétű tevékenységet végeznek.

Farkas Ráduly Melánia, tag, Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet: „Igyekszünk minél színesebb programmal megszólítani a temesváriakat, és azt szeretnénk, hogy ne csak a fiatalok, tehát a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet, hanem a kicsiktől a felnőttekig, idősebbekig is, jól érezzék magukat. Ezért vannak ezek a programjaink.”

A tárlat március végéig tekinthető meg a Zentai Alkotóházban.

Zenta
Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet
Ilonczai Zsolt
kiállítás

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.