Ugrás a tartalomra

Ősbemutatóra készül a Zentai Magyar Kamaraszínház

2018.08.21
16:28
2018.08.21
17:12
Forrás
Pannon RTV
A soproni Petőfi Színházzal közösen a Zenta, 1697 című rockoperát mutatja be szeptember 8-án.

A darab Magyarország egyik legjelentősebb csatáját, a zentai csatát dolgozza fel.

A darabban összesen 11 énekes-színész kapott szerepet. Olyan nagy nevek tűnnek fel a színpadon, mint Vastag Tamás, Nagy Gábor, a francia származású Stéphanie Schlesser. Savoyai Jenőt, a győztes, keresztény hadsereg vezérét Savanyu Gergely, a soproni Petőfi Színház színésze formálja meg. „Komoly kihívás az, hogy meg kell fogni a szerepet arról az oldalról, hogy mit keres itt egy francia ember az osztrák csapatban Magyarország felszabadításán. És, hogy ha megtaláljuk ennek az igazságát, akkor máris jó úton haladunk.”

A darab megalkotói nem egy történetet szerettek volna bemutatni, hanem történelmi tényeket, de egy fiktív szál is beleszőtte magát az előadásba. Pataki András, a darab rendezője: „A fiktív vonal nyilván a szerelmi szál. Kétségtelen, hogy akkor is voltak itt szerelmes emberek Zentán, de ezt a történelemkönyvek kevésbé szokták megörökíteni. Nekünk a történetünk vonatkozásában elengedhetetlen nyilván, hogy érthetővé, izgalmassá, vonzóvá tegyük a sztorit.”

A darab a Zentai Magyar Kamaraszínház ősbemutatója lesz. Mindebben koprodukciós partnere a soproni Petőfi Színház. Wischer Johann, igazgató, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Kb. másfél évvel ezelőtt, amikor Marosvásárhelyen játszottuk az egyik előadást, közben sétáltunk egyet a városban, és közben, a sok megbeszélni való között ez az ötlet is felmerült, hogy mi lenne, létrejöhetne egy koprodukció erre a témára.”

A rockopera ősbemutatójára szeptember 8-án este fél 8-kor lesz a zentai Sportcsarnokban. Ingyenes helyjegyek a Művelődési Ház jegyirodájában igényelhetők.

ősbemutató
Zentai Magyar Kamaraszínház
Soproni Petőfi Színház
Zenta 1697
rockopera

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.