Ugrás a tartalomra

Párja nincs…

2022.05.08
10:14
2022.05.18
19:33
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartottak szombaton este nemzetközi gyermeknéptánc-találkozót az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A nagyszabású műsorban közel 250-en álltak színpadra.

Óbecsei, törökbecsei, zentai, szabadkai, magyarcsernyei és csongrádi néptáncosok mutatkoztak be a közönségnek tegnap este Óbecsén. A 15 éves Tóth Tímea Magyarcsernyéről érkezett.

„Én már 9 éve néptáncolok, és szerintem ez azért jó, mert összehozza a közösséget, új barátságok szövődnek, és megismerhetjük más néptánccsoportok táncait.”

Óbecse testvérvárosából, Csongrádról is jöttek táncosok. Az Alföld Néptáncegyüttes autóbusza két és fél órát várakozott a határon, ez mégsem szegte a fellépők kedvét – emelte ki Sprok János.

„Nagy öröm számunkra, hogy itt lehetünk és fölléphetünk, igaz, hogy volt egy kis kellemetlenség a határon a várakozással, de ettől függetlenül a gyerekek nagy örömmel vesznek részt és mindig örülnek, ha lehetőséget kapnak, hogy megmutassák Csongrádnak ezt a kis részét, amit az Alföld Néptáncegyüttes képvisel.”

A „Párja nincs…” című gyermeknéptánc-találkozó házigazdája az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör volt, amely ezt a találkozót immár harmadik alkalommal szervezte meg.

Ricz Kasziba Beáta, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör: „A néptánc önmagában is személyiség- és közösségépítő, egy olyan közös pont, ami alapján nagyon könnyen kötnek kapcsolatokat egymással. A mi műsorunk minden évben kicsivel megelőzi a Kőketáncot, ezért valamiképpen főpróba is több csoport számára, hiszen most mutatják be először többen is az új koreográfiát, és az a jó, hogy ez nem versenyhelyzetben történik meg.”

A rendezvény létrejöttét a magyarországi Nemzeti Kulturális Alap és az óbecsei önkormányzat támogatta.

Párja nincs...
néptánc
Óbecse

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.