Ugrás a tartalomra

Rejtő Jenő kultikus regényét vitte színre az Újvidéki Színház

2019.12.19
11:42
2019.12.19
16:18
Forrás
Pannon RTV
Pörgős, szórakoztató előadással rukkolt elő az Újvidéki Színház. A társulat Rejtő Jenő klasszikusát, a Piszkos Fred, a kapitányt vitte színre Lénárd Róbert rendezésében.

A tegnap bemutatott produkció a színház mostani évadának harmadik premierje. A kultikus regényt nagy kihívás volt színpadra adaptálni, mondta a rendező, aki egyebek között Tarantino-filmekből merített ihletet a munka során. A regényben megjelenő 24 szerepet 9 színész játssza. Az előadás létrejöttét Újvidék Város Kulturális Hivatala is támogatta.

Lénárd Róbert, rendező: „Ahhoz, hogy ez működjön pokolian gyorsan kell működnie és nincs idő arra, hogy tesze-toszáskodjunk meg átéljük, meg Csehovot játsszunk. Innen kezdve már jócskán a színésznek a dolga az, hogy ez hogyan tud összeállni egy olyan masszába ami tényleg működőképes. Én nagyon jót dolgoztam ezekkel a színészekkel és iszonyatosan büszke vagyok mindannyiukra.”

Újvidéki Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.