Ugrás a tartalomra

A rendkívüli állapot a Zentai Magyar Kamaraszínházat sem kerülte el

2020.04.07
16:23
2020.04.07
17:08
Forrás
Pannon RTV
Az előadásokat törölték, a próbafolyamatok leálltak. A vezetőség és a színészek azonban igyekeznek a legjobbat kihozni a karanténban töltött napokból.

Virág Györgyöt már megannyi szerepben láthatta a közönség. Bár hiányzik neki a szereplés, most megpróbál elszakadni egy kicsit a színháztól, hiszen kevés ilyen időszak adódik egy színész életében. Mindemellett őt sem kerülték el a közösségi oldalon terjedő kihívások, amelyek közül kettőnek is megpróbált megfelelni: „Az egyik az egy muzsikálós, a másik pedig egy néptáncos kihívás volt, hiszen a népi körökben is igen aktívan igyekszem mozogni. Ez volt az, ami az én művészi igényeimet nagy vonalakban ki is elégítette.”

Ez most a pótlás időszaka - véli Dévai Zoltán. A színész kifejtette, hogy ez egy nagyszerű időszak arra, hogy olyan dolgokat csináljunk, amelyekre a rohanó hétköznapokban kevés idő jut. Dévai igyekszik a négy fal között eltöltött időszakba is vidámságot csempészni: „Igazából a színház az úgy működik, hogy vagy nagyon nagy hajtás van, vagy pont egy lazább időszak áll be. Én most ezt úgy élem meg, hogy beállt egy lazább időszak. Biztos vagyok benne, hogy ha egyszer ennek vége lesz, legyen az két hét, egy hónap, két hónap, fél év… Nem tudjuk mikor, de biztos vagyok benne, hogy akkor majd jön egy nagyobb hajtás. Arra próbálunk most felkészülni, energiát gyűjteni, pihenni.”

Bár a színház zárva van, a munka nem szűnt meg teljesen. Több érdekességgel is készülnek a nagyérdeműnek.

Wischer Johann, igazgató, Zentai Magyar Kamaraszínház: „11-ére, a Magyar Költészet Napjára készítünk egy tematikus összeállítást József Attila verseiből. Emellett eredetileg is készültünk június 4-ére, az összefogás napjára. Remélem, hogy az már élőben fog menni, de ha nem, akkor az is online lesz. Tehát erre is készülünk.”

Több más társulathoz hasonlóan a Zentai Magyar Kamaraszínház is az online térbe költözött a rendkívüli állapot idejére. Facebook oldalukon folyamatosan megosztják az előadásikról készült archív felvételeket, így közönségük nem marad előadás nélkül.

Zentai Magyar Kamaraszínház
Wischer Johann
Virág György

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.