Ugrás a tartalomra

Ropják a táncot a fiatalok Hertelendyfalván

2018.12.09
09:33
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
Rendkívül aktív a hertelendyfalvi néptáncegyesület. A helyi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben az ifjú tánccsoport a napokban új koreográfiát kezdett tanulni.

Céljuk az, hogy Vajdaság több településén bemutassák majd a tanultakat. A táncoktató ezúttal Óbecséről érkezett.

A szórványmagyar területeken minden népművészeti esemény és tevékenység nagy jelentőségű - mondják a helyiek. A lehetőség pedig, hogy egy fiatal tánccsoport új táncot és koreográfiát tanulhat, a művelődési egyesület számára nagyon fontos. Hertelendyfalván ezúttal somogyi táncokat tanulhatnak a fiatalok. Kovács Tímea: „Nagyon szeretem a somogyi táncokat, és most nagyon örülök, hogy ezt a tudásomat fejleszteni tudom.”

Kemény Mária elsősorban népdalénekléssel foglalkozik, de fiatal korában már tanulta ezt a fajta táncot. Részt vett az oktatáson, hogy felelevenítse tudását, és segítsen az oktatásban. „A megtanult lépéseket tovább fogjuk gyakorolni. Sokat gyakorlunk, és egymásnak segítünk.”

A lépéseket Budimlity Ármin, óbecsei táncoktató mutatta be a helyieknek: „Resócki Rollanddal látogattunk egyszer Herteledyfalvára, és akkor felmerült, hogy kellene valaki, aki segít nekik, aki foglalkozik velük. Elvállaltam, hogy el tudok jönni havonta vagy kéthavonta egyszer-kétszer. Ilyenkor megtanítok egy bizonyos mennyiségű anyagot, és akkor ők azzal tudnak foglalkozni. Amikor a következő alkalommal eljövök, akkor átismételjük, tanulunk hozzá újakat, és ebből egy idő után összerakunk egy koreográfiát.”

A táncoktató várhatóan januárban folytatja munkáját Hertelendyfalván, de a helyiek addig is szorgalmasan gyakorolják a legutóbbi alkalommal elsajátított lépéseket.

Hertelendyfalva
néptánc
Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.