Ugrás a tartalomra

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

2018.12.12
23:28
2018.12.13
16:50
Forrás
Pannon RTV
Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola szerda este a Városháza dísztermében. Az iskola tanárai és diákjai a klasszikus zene nagyjainak műveit adták elő.

A Szabadkai Zeneiskola idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért több nagyszabású hangversennyel is készültek - mondta Csikós Krisztina, a Szabadkai Zeneiskola tanára. Hozzátette, így a diákoktól is kitartó munkát igényelt az újévi koncertre való felkészülés: „Év elejétől elkezdtük szervezni, tervezni ezt a jubileumi hangversenyt. Abból állt, hogy kiválasztottuk a műveket illetve azt, hogy ki fog vezényelni és úgy osztottuk el egymás között a munkát. Az én feladatom elsősorban a kórus betanítása volt és úgy gondolom, hogy a diákok nagy örömmel készültek.

Az újévi koncertre a klasszikus zene nagyjainak műveit válogatták össze - emelte ki Dragana Nikolić, a Szabadkai Zeneiskola igazgatónője. Mozart Koronázási miséjét és Beethoven Kórusfantáziáját az iskola kórusának előadásában halhatta a közönség. Dragana Nikolić, igazgató, Szabadkai Zeneiskola: „Nagyon sokan segítettek, hogy ez a koncert megtörténjen. Lesznek még ilyen koncertek, de jövőre. Örülünk, hogy a gyerekeken láthatjuk, hogy vidámak és a tanárok is. Köszönjük mindenkinek, aki vigyáz ránk és követi a koncerteket.”

Az igazgatónő elmondta, a zeneiskola újév után várja majd ismét koncertekkel a közönséget.

Szabadkai Zeneiskola

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.