Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

2018-12-12
23:28
2018-12-13
16:50
Forrás
Pannon RTV
Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola szerda este a Városháza dísztermében. Az iskola tanárai és diákjai a klasszikus zene nagyjainak műveit adták elő.

A Szabadkai Zeneiskola idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért több nagyszabású hangversennyel is készültek - mondta Csikós Krisztina, a Szabadkai Zeneiskola tanára. Hozzátette, így a diákoktól is kitartó munkát igényelt az újévi koncertre való felkészülés: „Év elejétől elkezdtük szervezni, tervezni ezt a jubileumi hangversenyt. Abból állt, hogy kiválasztottuk a műveket illetve azt, hogy ki fog vezényelni és úgy osztottuk el egymás között a munkát. Az én feladatom elsősorban a kórus betanítása volt és úgy gondolom, hogy a diákok nagy örömmel készültek.

Az újévi koncertre a klasszikus zene nagyjainak műveit válogatták össze - emelte ki Dragana Nikolić, a Szabadkai Zeneiskola igazgatónője. Mozart Koronázási miséjét és Beethoven Kórusfantáziáját az iskola kórusának előadásában halhatta a közönség. Dragana Nikolić, igazgató, Szabadkai Zeneiskola: „Nagyon sokan segítettek, hogy ez a koncert megtörténjen. Lesznek még ilyen koncertek, de jövőre. Örülünk, hogy a gyerekeken láthatjuk, hogy vidámak és a tanárok is. Köszönjük mindenkinek, aki vigyáz ránk és követi a koncerteket.”

Az igazgatónő elmondta, a zeneiskola újév után várja majd ismét koncertekkel a közönséget.

Szabadkai Zeneiskola

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.