Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Szabadkáról sugározta nyilvános műsorát az Újvidéki Rádió

2019.09.24
20:14
2019.09.25
17:55
Forrás
Pannon RTV
A rádiózásról, a közmédia művelődési műsorának múltjáról és jelenéről, valamint a kortárs vajdasági művelődési tendenciákról beszélgettek az Újvidéki Rádió szabadkai nyilvános műsorában.
Pannon RTV/Raffai Csaba

A nyilvánost műsort az intézmény 70 éves fennállása alkalmából szervezték meg. A másfél órás adást az Újvidéki Rádió második műsora élőben közvetítette.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Tolnai Ottót, Gobby Fehér Gyulát, Vajda Tibort, Hernyák Györgyöt, Körmöci Petronellát, Miroslav Jovančićot, Palásti Andreát, Erős Ervint és Klemm Dávidot is vendégül látták a műsorban. A szabadkai Bunjevačko Kolo Művelődési Központban az Újvidéki Rádió 70 éves fennállása alkalmából szerveztek nyilvános műsort.

Pannon RTV/Raffai Csaba
Pannon RTV/Raffai Csaba

Tolnai Ottó író azt mondta, a Symposium szerkesztőjeként három év feltételest kapott és elítéltként lett a magyar szerkesztőség művelődési rovatának egyik szerkesztője: „A Rádió képzőművészeti kritikusa lettem, és 20 évig minden kedden olvastam föl egy szöveget a képzőművészetről. És ez az életem egyik boldog korszaka volt. Megtalálni a témát, teljesen szabad kezet kaptam, mint egy elítélt, nem kellett senkinek megmutatnom az írásomat, arról írtam, amit akartam.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A 70 éves Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének kulturális műsorai rendkívül sokrétűek, és ebben van az igazi érték - emelte ki Balázs Attila, az Újvidéki Rádió Magyar Szerkesztőségének kulturális szerkesztője: „Nagyon régen már sokrétű volt, sokféle érdeklődéssel, magában foglalva az irodalmat, filmet, színházat, muzsikát, mindenféle táncot, mindent, ami benne van. Olyan nagy emberek dolgoztak az Újvidéki Rádióban a kultúrán egykor, mint író nagyságunk, Herczeg János, és aztán említsem külön most aláhúzgálva Tolnai Ottó fontosságát, aki egykor a Szempontot szerkesztette.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Nemcsak maga az intézmény, de az Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége is 70 éves - emelte ki Öreg Dezső főszerkesztő: „Magyarul szólalt meg először, 70 éve folyamatosan szólal meg magyarul, több mint 25 éve 24 órás műsort sugárzunk.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A főszerkesztő hozzátette, a művelődési ma a magyar szerkesztőség egyik legerősebb rovata, ezért is közvetítették ezt a műsort kedd este élőben Szabadkáról.

Újvidéki Rádió
művelődés
Balázs Attila
Öreg Dezső
Tolnai Ottó
nyilvános műsor
Szabadka

Most

09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.

Népszerű