Ugrás a tartalomra

Szabadkáról sugározta nyilvános műsorát az Újvidéki Rádió

2019.09.24
20:14
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
A rádiózásról, a közmédia művelődési műsorának múltjáról és jelenéről, valamint a kortárs vajdasági művelődési tendenciákról beszélgettek az Újvidéki Rádió szabadkai nyilvános műsorában.

A nyilvánost műsort az intézmény 70 éves fennállása alkalmából szervezték meg. A másfél órás adást az Újvidéki Rádió második műsora élőben közvetítette.

Tolnai Ottót, Gobby Fehér Gyulát, Vajda Tibort, Hernyák Györgyöt, Körmöci Petronellát, Miroslav Jovančićot, Palásti Andreát, Erős Ervint és Klemm Dávidot is vendégül látták a műsorban. A szabadkai Bunjevačko Kolo Művelődési Központban az Újvidéki Rádió 70 éves fennállása alkalmából szerveztek nyilvános műsort.

Tolnai Ottó író azt mondta, a Symposium szerkesztőjeként három év feltételest kapott és elítéltként lett a magyar szerkesztőség művelődési rovatának egyik szerkesztője: „A Rádió képzőművészeti kritikusa lettem, és 20 évig minden kedden olvastam föl egy szöveget a képzőművészetről. És ez az életem egyik boldog korszaka volt. Megtalálni a témát, teljesen szabad kezet kaptam, mint egy elítélt, nem kellett senkinek megmutatnom az írásomat, arról írtam, amit akartam.”

A 70 éves Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének kulturális műsorai rendkívül sokrétűek, és ebben van az igazi érték - emelte ki Balázs Attila, az Újvidéki Rádió Magyar Szerkesztőségének kulturális szerkesztője: „Nagyon régen már sokrétű volt, sokféle érdeklődéssel, magában foglalva az irodalmat, filmet, színházat, muzsikát, mindenféle táncot, mindent, ami benne van. Olyan nagy emberek dolgoztak az Újvidéki Rádióban a kultúrán egykor, mint író nagyságunk, Herczeg János, és aztán említsem külön most aláhúzgálva Tolnai Ottó fontosságát, aki egykor a Szempontot szerkesztette.”

Nemcsak maga az intézmény, de az Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége is 70 éves - emelte ki Öreg Dezső főszerkesztő: „Magyarul szólalt meg először, 70 éve folyamatosan szólal meg magyarul, több mint 25 éve 24 órás műsort sugárzunk.”

A főszerkesztő hozzátette, a művelődési ma a magyar szerkesztőség egyik legerősebb rovata, ezért is közvetítették ezt a műsort kedd este élőben Szabadkáról.

Újvidéki Rádió
művelődés
Balázs Attila
Öreg Dezső
Tolnai Ottó
nyilvános műsor
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.