Ugrás a tartalomra

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom Óbecsén

2020.09.26
12:30
2020.09.27
07:48
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó módon, öt helyszínen szervezte meg az idén a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót.

Tegnap este Szentmihály és Hajdújárás mellett Óbecsén is volt rendezvény, ma pedig Zentán és Topolyán várják a fellépőket. 

Fiatal zenekar az óbecsei Csermely, három éve zenélnek együtt a tagjai. Tallós Kinga cimbalmozik: „Nagyon sokféleképpen lehet kombinálni rajta a hangokat, lehet játszani akkordokban is, lehet a dallamot is játszani. Az benne a jó, hogy lehet mindenféleképpen játszani rajta, ki lehet gurítani a hangokat.”

Micsik Béla dorombolt, tekerőzött és a körtét is megfújta. A gyerekek rendkívül élvezték a törökbecsei népzenész hangszerbemutatóját: „Úgy érzem, hogy ha van valakinek valamije, ami másnak nincs vagy kevés van, akkor kell segíteni és adni. Én úgy éreztem most is, hogy ez egy olyan alkalom, hogy itt most tudok adni, kicsit szórakoztatni.”

A szigorú szabályok miatt most a szokásosnál kevesebben láthatták a műsort. Akik eljöttek, elégedetten távoztak.

Rókus Éva: „Szép műsor, örülök, hogy végre kimozdulhattam otthonról, és ilyen jó kis buliban vehettem részt.”

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság az idén rendhagyó módon, öt helyszínen szervezte meg a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót. Péntek este Magyarszentmihályon, Hajdújáráson és Óbecsén volt műsor.

Cseszák Balázs, kulturális szervező, Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság: „Az idén főleg a népzenére fektettük a hangsúlyt, a fiatal, ifjú, illetve a felnőtt népzenei együttesek alkotják a műsor gerincét, ezt a műsort teszik változatossá a népmesemondók, néptáncosok, hangszerbemutatót láthattunk például itt Óbecsén.”

Szombat este Zentán a művelődési ház nagytermében és Topolyán a színházban tartják meg a táncháztalálkozót.

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom
Óbecse

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.