Ugrás a tartalomra

Szilágyi Zsófia filmje is jelölést kaphat az Európai Filmdíjra

2018-08-21
20:56
2018-08-21
21:03
Forrás
MTI
Az Egy nap című alkotás már Cannes-ban is jól szerepelt.

Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje is bekerült az Európai Filmdíjra jelölhető alkotások válogatásába, amelyben 35 ország 49 filmje szerepel. Az Európai Filmakadémia több mint 3500 tagja szavaz majd a következő hetekben a filmdíj legfontosabb kategóriáinak - a legjobb európai film, rendező, színész, színésznő és forgatókönyvíró - jelöltjeiről. A jelöléseket november 10-én hirdetik ki Sevillában, amely idén az Európai Filmdíjak díjátadó ceremóniájának is otthont ad december 15-én. Szilágyi Zsófia a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjában készítette el Egy nap című filmjét egy háromgyerekes nő percekre beosztott idejéről. A cselekmény nagy része a hétköznapok rutinjára épül, a háttérben a házasság válsága húzódik. A film a cannes-i filmfesztivál Kritikusok Hetén mutatkozott be, és elnyerte a nemzetközi filmkritikusok szövetségétől a legjobb elsőfilm díját.

Egy nap
Szilágyi Zsófia
jelölés
film
európai filmdíj

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.