Ugrás a tartalomra

A színek suttogása - Zora Mahalik - Zara kiállítása

2018.10.13
09:16
2018.10.13
20:46
Forrás
Pannon RTV
A színek suttogása címmel nyitotta meg kiállítását Zora Mahalik - Zara szabadkai festőművész tegnap este a Zentai Alkotóházban. A látogatók több mint 20 művét tekinthették meg.

A művész a fauvizmus irányzat követője, de az individuális festészet területén is gyakorolja tehetségét. A vegyes technika és kollázs is kiemelt helyet foglal el alkotóművészetében.

Zora Mahalik - Zara, festőművész, Szabadka: „Azt szeretem a legjobban, ha nincsenek szabályok. Tehát azt, amikor az ember azt festheti meg, amit belül érez. Én nem használok fényképeket, nem azokat festem meg. Az összes képem egy történet, egy saját benyomás, egy saját élmény, tehát egy teljes történet, amelyet a könyvekben olvastam.”

A helyi művelődési élet, ahogyan maga Zenta is, rendkívül sokszínű és szerteágazó – mondja Hugyik Richárd. A Zentai Alkotóház pedig egy olyan tér, amely lehetőséget biztosít a műkedvelő művészek számára is.

Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „Tulajdonképpen ez is egy olyan próbatétel, egy olyan hely, ahol a látogatók, szemlélők a művészeti értéket tudják megítélni, és ez által szembesítve az alkotót, egyfajta művészeti kiteljesítésre ösztönözni."

A kiállítás november 9-éig tekinthető meg a Zentai Alkotóházban.

Zora Zara Mihalik
Zenta
Hugyik Richárd

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.