Ugrás a tartalomra

Színészek osztálytalálkozója Kavillón

2020.06.28
16:05
Forrás
Pannon RTV
25 év után találkoztak újra a '95-ben végzett Újvidéki Színművészeti Akadémia színészei. Az osztálytalálkozó Kavillón volt.

Kilencvenegyben tíz fiatal iratkozott a színművészetire Újvidéken, hatan fejeztek 1995-ben és most a kavillói találkozóra négyen jöttek el. Soltis Lajos osztályában kezdtek és Hernyák Györgynél végeztek.

Wischer Johann, színész: „Soltis Lajostól amit tanultunk, az három fontos út volt: hogy mindig képezzük magunkat, a másik, hogy próbáljunk magunk köré olyan társaságot verbuválni, akikkel együtt lehet dolgozni, harmadrészt pedig, hogy járjuk a világot.”

Kilencvenötben Soltis Lajos halála után ez a hat színész mentette meg a Tanyaszínházat, azóta vezeti a társulatot Magyar Attila. Tíz év után már találkoztak egyszer, abból előadás is született, azt mondják, az övék erős generáció volt és az is maradt.

Magyar Attila - Öcsi, színész: „Észrevettem valamit, hogy itt építkeztünk, és van itt hat pad a tábortűz körül, ez pedig az én osztályom.”

Zerebélyi Tényi Editnek ugyan van egy kis magántársulata, gyerekeknek játszanak, de egy ideje a képzőművészet terén is tevékenykedik: „Mikor festek, akkor csönd van a fejemben, úgy nevezem, hogy ez a pszichoterápiám. Élvezettel csinálom, szeretem csinálni, teljesen véletlenül tértem erre az útra.”

Kálló Béla azt mondja, egész napokat együtt töltöttek az akadémián, színházban és a Tanyaszínházban is. Azt mondja, sok mindent köszönhet a négy évnek: „Hogy mit kaptam? Először is egy diplomát, innen indult minden, aztán egy csomó olyan barátságot és együtt töltött négy évet, ami gyakorlatilag megalapozta és előkészítette a későbbi szakmai utamat. Mi egymásra voltunk utalva hatan.”

Ők négyen a hatból tehát a Soltis Lajos vezette generáció. Legközelebb így talán majd tíz év múlva találkoznak.

Wischer Johann
Kavilló
Soltis Lajos
Kálló Béla
Zerebélyi Tényi Edit
Magyar Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.