Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Színészek osztálytalálkozója Kavillón

2020.06.28
16:05
Forrás
Pannon RTV
25 év után találkoztak újra a '95-ben végzett Újvidéki Színművészeti Akadémia színészei. Az osztálytalálkozó Kavillón volt.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Kilencvenegyben tíz fiatal iratkozott a színművészetire Újvidéken, hatan fejeztek 1995-ben és most a kavillói találkozóra négyen jöttek el. Soltis Lajos osztályában kezdtek és Hernyák Györgynél végeztek.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Wischer Johann, színész: „Soltis Lajostól amit tanultunk, az három fontos út volt: hogy mindig képezzük magunkat, a másik, hogy próbáljunk magunk köré olyan társaságot verbuválni, akikkel együtt lehet dolgozni, harmadrészt pedig, hogy járjuk a világot.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Kilencvenötben Soltis Lajos halála után ez a hat színész mentette meg a Tanyaszínházat, azóta vezeti a társulatot Magyar Attila. Tíz év után már találkoztak egyszer, abból előadás is született, azt mondják, az övék erős generáció volt és az is maradt.

Magyar Attila - Öcsi, színész: „Észrevettem valamit, hogy itt építkeztünk, és van itt hat pad a tábortűz körül, ez pedig az én osztályom.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Zerebélyi Tényi Editnek ugyan van egy kis magántársulata, gyerekeknek játszanak, de egy ideje a képzőművészet terén is tevékenykedik: „Mikor festek, akkor csönd van a fejemben, úgy nevezem, hogy ez a pszichoterápiám. Élvezettel csinálom, szeretem csinálni, teljesen véletlenül tértem erre az útra.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Kálló Béla azt mondja, egész napokat együtt töltöttek az akadémián, színházban és a Tanyaszínházban is. Azt mondja, sok mindent köszönhet a négy évnek: „Hogy mit kaptam? Először is egy diplomát, innen indult minden, aztán egy csomó olyan barátságot és együtt töltött négy évet, ami gyakorlatilag megalapozta és előkészítette a későbbi szakmai utamat. Mi egymásra voltunk utalva hatan.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Ők négyen a hatból tehát a Soltis Lajos vezette generáció. Legközelebb így talán majd tíz év múlva találkoznak.

Wischer Johann
Kavilló
Soltis Lajos
Kálló Béla
Zerebélyi Tényi Edit
Magyar Attila

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.