Ugrás a tartalomra
CNESA

Tamási Áron: Boldog nyárfalevél

2022.05.06
17:51
Forrás
Pannon RTV
Vajdaságban is bemutatják Tamási Áron: Boldog nyárfalevél című előadást. A darabot a Maros Művészegyüttes és a marosvásárhelyi Spectrum Színház közösen készítette.

Szombaton Zentán a Zentai Magyar Kamaraszínházban, vasárnap pedig Magyarkanizsán az Oktatási és Művelődési Intézményben tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadás a többi között az együttérzés fontosságáról, a közös értékrendszer megtartó erejéről, a vágyról szól. Török Viola, a darab rendezője a Pannon Presszóban elmondta, nagy szeretettel foglalkozik Tamási Áron műveivel, ugyanis mindig meglepi az az aktualitás, ami az ő, régen megírt darabjaiban van.

Magyarkanizsa

Török Viola, rendező: „Májusban történik ez a cselekmény. Nagyon örülünk, hogy pont Vajdaságba tudunk menni ezzel a darabbal. Az egész májusi hangulata, a tavaszról szól, a megújulásról, ugyanakkor az újjászületésről is. Ez nemcsak a természetben zajlik, hanem a kultúrában, mindennapi életünkben. Ez egy nagyon fontos darab, mert egy olyan biztatást és példát kapunk: érdemes mindig újra kezdeni, hinni azokba az értékekbe, azokba a gyökerekbe, amik most éppen előttünk, a szemünk előtt kivirágoznak, kizöldülnek, megélhetjük az újjászületés csodáját.”

Tamási Áron
színház
előadás

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.