Ugrás a tartalomra

Tamási Áron: Boldog nyárfalevél

2022.05.06
17:51
Forrás
Pannon RTV
Vajdaságban is bemutatják Tamási Áron: Boldog nyárfalevél című előadást. A darabot a Maros Művészegyüttes és a marosvásárhelyi Spectrum Színház közösen készítette.

Szombaton Zentán a Zentai Magyar Kamaraszínházban, vasárnap pedig Magyarkanizsán az Oktatási és Művelődési Intézményben tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadás a többi között az együttérzés fontosságáról, a közös értékrendszer megtartó erejéről, a vágyról szól. Török Viola, a darab rendezője a Pannon Presszóban elmondta, nagy szeretettel foglalkozik Tamási Áron műveivel, ugyanis mindig meglepi az az aktualitás, ami az ő, régen megírt darabjaiban van.

Török Viola, rendező: „Májusban történik ez a cselekmény. Nagyon örülünk, hogy pont Vajdaságba tudunk menni ezzel a darabbal. Az egész májusi hangulata, a tavaszról szól, a megújulásról, ugyanakkor az újjászületésről is. Ez nemcsak a természetben zajlik, hanem a kultúrában, mindennapi életünkben. Ez egy nagyon fontos darab, mert egy olyan biztatást és példát kapunk: érdemes mindig újra kezdeni, hinni azokba az értékekbe, azokba a gyökerekbe, amik most éppen előttünk, a szemünk előtt kivirágoznak, kizöldülnek, megélhetjük az újjászületés csodáját.”

Tamási Áron
színház
előadás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.