Ugrás a tartalomra

Több mint 180 kiállító az újvidéki könyvvásáron

2022.03.03
15:07
2022.03.03
19:57
Forrás
Pannon RTV
Könyvkiállítás van az Újvidéki Vásár épületében, Lélekvándorlás - Újvidék könyvön keresztül címmel.

A rendezvényt Matija Bećković akadémikus nyitotta meg - ahogy fogalmazott - egyszer, és mindenkorra.

„Ezt az eseményt számtalanszor megnyitják, és mindig nyitva van, soha nem szabadna bezárni. Számtalanszor várjuk, hogy olyasmit halljunk, amit még soha, és hol másutt lenne erre alkalom, mint Újvidéken.”

Az eseményen átadták az idei NIN-díjakat, valamint más elismeréseket is kiosztottak. A Prometej Könyvkiadó Az európai nyelvek megjelenése című köteteiért kapott elismerést. Ez a kiadó karolta fel egyébként Gion Nándor szerbre fordított könyveit is.

Zoran Kolundžija, főszerkesztő, Prometej Könyvkiadó: „Ezeknél a köteteknél fontos a történelem, a régészet, a paralingvisztika, a nyelvészet, az antropológia.”

Több mint 180 kiállító érkezett az eseményre, emellett koncerteket, előadásokat és különböző performanszokat is szerveznek.

Dragana Milošević tartományi művelődési titkár: „Számos program, szakmai és tudományos összejövetelek mellett, hagyományosan bemutatjuk a nemzeti kisebbségek kultúráját szolgáló intézeteink kiadói tevékenységét. Kiemelkedően fontos identitásuk megőrzése és fejlesztése miatt, de az általunk alapított intézmények ismerete is fontos, mint a Szerb Nemzeti Színház, a Vajdasági Levéltár, a Tartományi Műemlékvédelmi Intézet, vagy a Pavle Beljanski emlékgyűjtemény.”

A könyvkiállítással egyidőben, március 3-a és 10-e között tartják meg a 26. Art Expo nemzetközi művészeti kiállítást, valamint március 9-én kezdődik a kétnapos oktatási kiállítás az Újvidéki Vásár épületében.

könyvvásár
Újvidék
könyv

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.