Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/korábbi felvétel

Új formában a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán

2020-09-17
16:30
Forrás
Közlemény
Vasárnap kezdődik a 27. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán, ami idén más formában kerül megrendezésre.

A fesztiválon fellépő társulatok egy része élőben mutatja be előadását, de lesznek olyanok is, amelyeket vetíteni fognak az Eurocinema moziban. Idén 11 darabot tekinthet meg a közönség. Kína, Oroszország, Izrael, Németország, Ausztria, Szlovénia és Szerbia színházai vesznek részt az idei fesztiválon. Élőben lesz látható öt szerbiai előadás szabadkai, újvidéki, nagybecskereki és belgrádi társulatok előadásában. Öt külföldi előadást felvételről vetítenek majd az Eurocinema moziban. A hivatalos megnyitó vasárnap 17 órakor lesz a Gyermekszínház színpadán. Ekkor adják át a Kisherceg-életműdíjat is. A fesztivál szeptember 24-éig tart. Még több információt a fesztivál hivatalos honlapján a lutfestsubotica.net oldalon találnak az érdeklődők. 

Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál
Szabadka

Most

15:57, Frissítve: 16:09

Veszélyben a hólyagfű

A források elterelése veszélyezteti a Pešter-fennsík aljában található lápot, amely egy ritka húsevő növénynek, a hólyagfű egy fajtájának az egyedüli élőhelye a Balkán-félszigeten.
13:59

Leszállt a Holdra a Csang'o-5 kínai űrszonda

Az ősi kínai holdistennőről elnevezett űrszondát november 23-án indítottak útnak azzal a céllal, hogy kőzetmintákat gyűjtsön, amelyek segíthetik a tudósokat az égitest eredetének és kialakulásának megértésében.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.