Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Újra beindul a kulturális élet a Cnesában

2021-01-26
22:36
2021-01-27
18:01
Forrás
Pannon RTV
A szigorítások és a polgárok megóvása érdekében minden kulturális programot le kellett mondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben az elmúlt időszakban.

Az oktatási tanfolyamokat online előadásokká alakították át - mondta Sarnyai Károly, az intézmény igazgatója. Hozzátette, hogy a kialakult helyzet új távlatokat nyitott meg az intézmény előtt, hisz az online oktatási, előadási formákat megtartják és a jövőben is alkalmazni fogják.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Színházi, ismeretterjesztő előadásokat, oktatási tanfolyamokat és egyéb programokat kellett lemondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény dolgozóinak a tavalyi év folyamán, a szigorítások és a polgárok megvédése érdekében- mondta Nadrljanski Tolnai Erika, a Művészetek Háza vezetője.

Nadrljanski Tolnai Erika, Művészetek Háza vezetője, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény: „Amikor a gyülekezési tilalom 30 személy alá vonatkozott, akkor úgy szerveztük a Dobó Tihamér Képtárban az előadásokat. Aztán ahogy szigorítottak az előírásokon, a programokat folyamatosan lemondtuk. Az 5 személyes gyülekezési tilalom idejére viszont nem volt értelme bármiféle rendezvényt szervezni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az intézményben nemcsak a kulturális események megszervezése okozott gondot, az oktatási tanfolyamokat is a szigorítások behozatalával online előadásokká alakították át. Sarnyai Károly, az intézmény megbízott igazgatója elmondta, hogy a koronavírus új távlatokat nyitott meg.

Sarnyai Károly, megbízott igazgató, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény: „Nemcsak ebben a korlátozási időszakban, hanem valószínűleg továbbra is megmarad a szabad kommunikáció. Egyre többet fogjuk a távoktatási módszernél, képzéseknél alkalmazni. Illetve mi magunk is részt tudunk venni olyan együttműködési formákban, ahol a külföldi partnerrel nem lesz kötelező, hogy messze utazunk, ugyanis ezeket a videókonferencia rendszereket tudjuk alkalmazni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A kultúra napja alkalmából tartotta meg első színházi programját az idei évben az intézmény, a 320 férőhelyes színházteremben mindössze 50 nézővel.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa községben egyébként január 21-én megszüntették a rendkívüli állapotot, ennek köszönhetően újra kinyithatnak a színház és a mozitermek.

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Nadrljanski Tornai Erika
Sarnyai Károly
Művészetek Háza
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.