Ugrás a tartalomra

Újra beindul a kulturális élet a Cnesában

2021.01.26
22:36
2021.03.01
11:31
Forrás
Pannon RTV
A szigorítások és a polgárok megóvása érdekében minden kulturális programot le kellett mondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben az elmúlt időszakban.

Az oktatási tanfolyamokat online előadásokká alakították át - mondta Sarnyai Károly, az intézmény igazgatója. Hozzátette, hogy a kialakult helyzet új távlatokat nyitott meg az intézmény előtt, hisz az online oktatási, előadási formákat megtartják és a jövőben is alkalmazni fogják.

Színházi, ismeretterjesztő előadásokat, oktatási tanfolyamokat és egyéb programokat kellett lemondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény dolgozóinak a tavalyi év folyamán, a szigorítások és a polgárok megvédése érdekében- mondta Nadrljanski Tolnai Erika, a Művészetek Háza vezetője.

Nadrljanski Tolnai Erika, Művészetek Háza vezetője, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény: „Amikor a gyülekezési tilalom 30 személy alá vonatkozott, akkor úgy szerveztük a Dobó Tihamér Képtárban az előadásokat. Aztán ahogy szigorítottak az előírásokon, a programokat folyamatosan lemondtuk. Az 5 személyes gyülekezési tilalom idejére viszont nem volt értelme bármiféle rendezvényt szervezni.”

Az intézményben nemcsak a kulturális események megszervezése okozott gondot, az oktatási tanfolyamokat is a szigorítások behozatalával online előadásokká alakították át. Sarnyai Károly, az intézmény megbízott igazgatója elmondta, hogy a koronavírus új távlatokat nyitott meg.

Sarnyai Károly, megbízott igazgató, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény: „Nemcsak ebben a korlátozási időszakban, hanem valószínűleg továbbra is megmarad a szabad kommunikáció. Egyre többet fogjuk a távoktatási módszernél, képzéseknél alkalmazni. Illetve mi magunk is részt tudunk venni olyan együttműködési formákban, ahol a külföldi partnerrel nem lesz kötelező, hogy messze utazunk, ugyanis ezeket a videókonferencia rendszereket tudjuk alkalmazni.”

A kultúra napja alkalmából tartotta meg első színházi programját az idei évben az intézmény, a 320 férőhelyes színházteremben mindössze 50 nézővel.

Magyarkanizsa községben egyébként január 21-én megszüntették a rendkívüli állapotot, ennek köszönhetően újra kinyithatnak a színház és a mozitermek.

Nadrljanski Tornai Erika
Sarnyai Károly
Művészetek Háza
Magyarkanizsa
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.