Ugrás a tartalomra

Újraindul az élet az újvidéki Petőfi Sándor MMK-ban

2020.10.08
17:08
2020.10.08
19:53
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban is számos rendezvény elmaradt a koronavírus-járvány miatt.

Ősztől azonban újraindulnak lassan a szakcsoportok, valamint dolgoznak már a rendezvénysorozatok szervezésén is. Az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban is számos rendezvény elmaradt a koronavírus-járvány miatt. Ősztől azonban újraindulnak lassan a szakcsoportok, valamint dolgoznak már a rendezvénysorozatok szervezésén is.

Kezdve a március 15-i megemlékezéstől a nyári tábor elmaradásáig, a járvány rányomta a bélyegét a Petőfi elmúlt fél évére is. Azonban az egyébként heti rendszerességgel összejöveteleket tartó szakcsoportok fokozatosan újra beindulnak.

Kasza Csongor, titkár, Petőfi Sándor MMK, Újvidék: „Jövő szombaton beindul az egyik legnagyobb szakcsoportunk, ez a Játszóház és a Baba-mama klub, de a kézműveseink már nagyon szorgalmasan dolgoznak. Hamarosan a kórus is be fog indulni, itt vannak a kis rajzosok, úgyhogy úgy gondolom, hogy a kellő óvatossággal, a különböző intézkedéseket, illetve szabályokat betartva újra tudjuk indítani a művelődési központ életét.”

Az idén elmaradtak a nagyobb közönséget vonzó rendezvények és zenés mulatságok is, továbbá más szervezeteknek se lettek kiadva a termek. Azonban így is terveznek megmozdulásokat: „A legközelebbi rendezvénysorozatunk, aminek a szervezésébe belefogtunk, azok a Petőfi-napok, ahol a festők mutatják be műveiket, kézimunka-kiállítás, gyermeknapot szervezünk, illetve a záróakkordja a Petőfi-napoknak az Erzsébet-Katalin-bál. Ezeknek a szervezése folyik jelenleg.”

A nyáron felépült az új épületszárny is, azonban a járvány miatt késett az áram és fűtés bevezetése. A munkálatok folynak, és remélhetőleg hamarosan birtokukba vehetik a szárnyat - tette még hozzá Kasza Csongor.

Újvidék
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Kasza Csongor
koronavírus-járvány

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.