Ugrás a tartalomra
Muskátli, a Vajdaság virágai

Újranő a Muskátli - most a szabadkai Népkörben

2021.04.12
20:09
2021.04.12
20:44
Forrás
Pannon RTV
3+2, Szivárvány, Sógor, Echo, Második Félidő, Hetes Fogat. Ezek a zenekarok voltak a meghatározó zenekarai a 80-as évek jugoszláviai magyar zenei világnak. Szabadkán is levetítik a Muskátli, a Vajdaság virágai című zenés dokumentumfilmet.
Muskátli, a Vajdaság virágai

A részletekről a stúdióban a rendezővel Szász Csongorral beszélgettünk a Közügyekben. A film témájának középpontjában az 1986-ban kivirágzó, majd 1991-ig töretlenül sikeres, vajdasági eredetű „Muskátli” zene kulturális jelensége áll. Archív felvételekből, valamint a zenészek, a szakemberek és a műfaj kedvelőinek elbeszéléséből kiderül, hogyan alakult át a magyar mulatós népzenei stílus Muskátli formává, és a kulturális ellenállás dacára, miért olyan népszerű az irányzat, még napjainkban is.

Muskátli, a Vajdaság virágai

Április 16-án, pénteken a szabadkai Népkörben 18 órakor kezdődik a vetítés. Az est moderátora Siflis Zoltán Balázs Béla-díjas filmrendező. A belépés díjtalan, de előre be kell jelentkezni a Népkör Magyar Művelődési Központban.

Muskátli
3+2
Szivárvány
Sógor
Echo
Második Félidő
Hetes Fogat

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.