Ugrás a tartalomra

Újranő a Muskátli - most a szabadkai Népkörben

2021.04.12
20:09
2021.08.11
20:22
Forrás
Pannon RTV
3+2, Szivárvány, Sógor, Echo, Második Félidő, Hetes Fogat. Ezek a zenekarok voltak a meghatározó zenekarai a 80-as évek jugoszláviai magyar zenei világnak. Szabadkán is levetítik a Muskátli, a Vajdaság virágai című zenés dokumentumfilmet.

A részletekről a stúdióban a rendezővel Szász Csongorral beszélgettünk a Közügyekben. A film témájának középpontjában az 1986-ban kivirágzó, majd 1991-ig töretlenül sikeres, vajdasági eredetű „Muskátli” zene kulturális jelensége áll. Archív felvételekből, valamint a zenészek, a szakemberek és a műfaj kedvelőinek elbeszéléséből kiderül, hogyan alakult át a magyar mulatós népzenei stílus Muskátli formává, és a kulturális ellenállás dacára, miért olyan népszerű az irányzat, még napjainkban is.

Április 16-án, pénteken a szabadkai Népkörben 18 órakor kezdődik a vetítés. Az est moderátora Siflis Zoltán Balázs Béla-díjas filmrendező. A belépés díjtalan, de előre be kell jelentkezni a Népkör Magyar Művelődési Központban.

Muskátli
Szivárvány
Sógor
Echo
Második Félidő
Hetes Fogat
3+2

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.