Ugrás a tartalomra

Véget ért a háromnapos Malomfesztivál

2022.08.14
07:34
2022.08.14
16:30
Forrás
Pannon RTV
Számos fellépő, családi- és közösségi program várta a kilátogatókat. Ebben az évben is számos hazai és külföldi fellépője és látogatója volt az oromi zenei eseménynek.

Családi programok zöme várta a kilátogatókat. Könyvvásár, bábelőadás és fából készült játékok is voltak. Zelenka Anna két gyermekével érkezett az eseményre, mind a három napot itt töltötték.

Zelenka Anna, Temerin: „Nagyon szeretik, annyi, hogy mi már régebb óta itt vagyunk a labirintust, már teljesen leteszteltük, és már mondhatni ráuntak, de így, hogy megérkeztek az új játékok, most mindenkinek van valami érdekes.”

Az eseményen először vett részt az oromi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. Változatos foglalkozásokkal szórakoztatták a kicsiket és a nagyokat.

Kádár Judit, az oromi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke: „Azzal az ötlettel rukkoltunk elő, hogy a népzenét népszerűsítésük, a népi hangszereket népszerűsítésük, és az olvasás, mivel van könyvtárunk és akkor kihoztuk a régi szép mesés könyveket, és olyanokat, amiket a gyerekek nem annyira ismernek.”

A magyarországi Veronaki zenekar a gyermekeket célozta meg előadásával, de a felnőttek is több sátorban élvezhették a különféle zenei stílusokat.

Gyémánt István, fesztiválozó, Szeged: „Kellemes a hangulat, de én annyira nem oldódtam fel ebben a fesztiválhangulatban, mert én csak tegnap érkeztem, és este, hajnalban már megyek is. Nem úgy jött át a fesztiválhangulat, de kellemes, mert találkoztam barátokkal, beszélgettünk. Teljesen jó.”

Az utolsó este is nagy volt a tömeg a fesztivál területén. Többek között fellépett Csonka Ferenc és zenekara, a Zajnal együttes, az Andal és mások zenei előadása koronázta meg a Malomfesztivál utolsó napját.

Malomfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.