Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Verses-zenés műsor a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben

2020.11.08
18:53
2020.11.08
19:21
Forrás
Pannon RTV
Az előadás egy kis történelmi visszatekintés volt azokból a műsorokból, amelyeket korábban már nagyon szeretett a közönség.

Vissza(előre)tekintés címmel tartottak verses-zenés estet ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben. A műsorban fellépett Jónás Gabriella, Molnár Zoltán, Miklenovics Aranka, Torok Orsolya, Szabó Róbert, és a Veronika népdalkör. Három évvel ezelőtt alakult meg az egyesületen belül az Argaró csoport. Elsősorban irodalmi műsorokat szerveznek és játszanak.

Pannon RTV

Az első két esztendőben bejárták Vajdasági falvait műsoraikkal, idén azonban közbeszólt a járványhelyzet - mondta Jónás Gabriella, a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület művészeti vezetője. „Viszont miután támogatást kaptunk a tartományi oktatási és művelődési titkárságtól, így úgy éreztük, hogy kötelességünk legalább egy előadással közönség elé állni, és úgy tűnik, hogy ezekben a napokban ez még megoldható. Semmiképpen nem szerettük volna ezt a jövő évre halasztani. A műsorban a régi, eddig bemutatott előadásainkból készítettünk egy egyveleget. Azokból a számokból, amelyek vagy nagyon sikeresek voltak, vagy azért, mert a mi szívünkhöz nagyon közel állnak.”

Lányi Ernő Ernő Iparos Művelődési Egyesület
zene
vers

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.