Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

VM4K-évadzáró: Ifj. Kurina Verebes Gusztáv hegedőművész szólóestje

2021.12.23
21:21
2022.04.30
10:53
Forrás
Pannon RTV
Orosz melódiák, francia filmzenei betétek és klasszikusok is elhangzottak a Hálaadás című karácsonyi hangversenyen Szabadkán.

Ifj. Kurina Verebes Gusztáv hegedőművész szólóestjét évadzáró rendezvényként mutatta be a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Tizenhét szerzeményt játszottak a szabadkai Városházán ifj. Kurina Verebes Gusztáv és az Újvidéki Művészeti Akadémia zenetagozatos mesterképzős hallgatói. Az esten Piazzola, Vivaldi és Dvorzák mellett Id. Kurina Verebes Gusztáv saját szerzeményei is elhangzottak. Három hónapot dolgoztak ezen a koncerten, amit először Szabadkán mutattak be.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Ifj. Kurina Verebes Gusztáv, hegedőművész: „Ezen a projekten már három hónapja dolgozunk, a terembérléstől, a szervezésen a kottaíráson a zenekar betanításáig. Kilencvenkilenc százalékban apukámnak köszönhetjük, az ő ötlete volt, hogy összehozzon egy huszonöt tagú zenekart és előadjuk más jellegű zenét, nem csak klasszikusokat.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Id. Kurina Verebes Gusztáv számos dal átiratát is jegyzi, A fájó dajka dalát pedig fia hosszú betegségből való felépülése után, hálából írta. „Ilyen dolgokat, ahogy mondani szokták, a zenedében és az Akadémián nem tanítanak. ez szívből ered és merem állítani, hogy csak a romák tudják így csinálni, ilyen stílusban.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Id. Kurina szerzeményei közül néhányat a 100 Tagú Cigányzenekar is játszik majd a közeljövőben.

Ifj. Kurina Verebes Gusztáv
id. Kurina Verebes Gusztáv
VM4K

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.