Ugrás a tartalomra

Záporka Vers- és Prózamondó találkozót tartottak Bácsfeketehegyen

2017.10.21
14:20
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényre 12 vajdasági településről érkeztek a speciális tagozatra járó, inkluzívan tanuló, értelmileg és tanulásban akadályozott gyermekek és fiatalok.

Családias, baráti légkörben telt a Záporka Vers- és Prózamondó Találkozó a bácsfeketehegyi kultúrotthonban. Puhalák Antal, tag, Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat: „Azt a verset mondtam, hogy József Attila: Tél és én. Záporkára nagyon szeretek járni meg szeretek sok verset tanulni.”

Amíg az egyik csoport szavalt, a többiek kézműves foglalkozásokon illetve, fejlesztő, közösségi játékokon vettek részt. Önkéntes fiatalok és animátorok foglalkoztak a gyerekekkel.

Ábrahám Attila, Csáki Lajos Á. I., Topolya:
„- Csináltunk egy esernyőt meg picit zongoráztak is.
- Játszottatok is?
- Igen.
- És hogy érzed magad itt? Nagyon jól.”

Brindza Dianna, Csáki Lajos Á. I., Topolya: „A Nyári rajzot hoztam el és nagyon jól érzem itt magam, játszottunk is.”

Idén 42 gyermek és fiatal érkezett a találkozóra. Katona Marianna, felkészítő, Csáki Lajos Á. I., Topolya: „Nagy élmény a gyerekeknek és ezáltal a szavalást is megszeretik. Próbálunk olyan verset találni, ami hozzájuk közelebb áll, könnyen tanulható, könnyen szavalható és amit a gyermek is szeretne, tehát közösen választjuk a verseket.”

Vajdaságban a Záporka a speciális igényű és a fogyatékkal élő fiatalok egyetlen magyar nyelvű irodalmi vetélkedője. Papp Julianna, elnök, Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat, Bácsfeketehegy: „Már 12. alkalommal tartjuk meg a Záporka Vers- és Prózamondó Találkozót. Az a célunk, hogy valamilyen tanulásban akadályozott, sérült gyermekeknek, kamaszoknak egy olyan programot csináljunk, ahol a rejtett tulajdonságaikat a felszínre tudjuk hozni.”

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete, az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat és a bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület szervezésében tartották meg a Vajdaságban egyedülálló rendezvényt. Az esemény főtámogatója az MNT, valamint a bácsfeketehegyi helyi közösség és magánvállalatok is hozzájárultak a találkozóhoz.

Bácsfeketehegy
Záporka
versmondás
prózamondás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.