Ugrás a tartalomra

ZenÉSZ Zenei Tehetséggondozó

2020.10.17
15:46
2020.10.17
19:18
Forrás
Pannon RTV
Ami körülöttünk van, az mind zene - ezzel a jelszóval kezdődött ma a ZenÉSZ Zenei Tehetséggondozó Program a Szabadkai Zeneiskolában.

Azzal a céllal szervezték meg, hogy a zene iránt érdeklődő gyerekeket kivételes élményben és tudásban részesítsék.

Egy kevésbé ismert hangszer, a fagott muzsikájával és egy szerény ajándékkal várták a gyerekeket a szervezők a program kezdetén. Huzsvár Tádét meglepte az ajándék, ő egyébként már két éve kürtön muzsikál, és azért jött, hogy bővítse tudását: „Jobban tudjam a hangok jelentését. Esetleg, hogy segítsen, hogy jobban játsszak a hangszeremen.”

Szabadkáról és a palicsi iskolából is jelentkeztek a tanfolyamra. Mindenki más zenei ismerettel érkezett. Szalma Dóra nagyon szereti a zenét, citerázik is és iskolája kórusában is énekel: „Nagyon érdekes nekem, úgyhogy vártam, hogy eljöjjek.”

A tehetséggondozó programban öt tanár dolgozik majd. Először szakmai, zenei ismereteket adnak elő, kreatívan, rendhagyó módon, majd ezt egy játékos foglalkozás követi minden alkalommal. 12 gyermekkel foglalkoznak a tanárok.

Németh Nemes Aranka, szervező, ZenÉSZ Zenei Tehetséggondozó Program: „Nagyon fontos számunkra, hogy minél több zenekedvelő, zeneszerető és zeneművelő gyerek, generáció nőjön föl körülöttünk. Egy picit talán elhanyagolódott a környezetünkben akár a komoly zenének, vagy a zenének mint olyannak, a zenei kreativitásnak a megélése és a fejlesztése. Nagyon fontos, hogy értékes és minőségi zenét hallgassanak a gyerekek. Nem feltétlen kell minden gyereknek művésznek lennie.”

15 alkalommal, minden második szombaton reggel nyolctól délig foglalkoznak majd a diákokkal. A program a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával és a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács szervezésében valósult meg.

Zenei Tehetséggondozó Program
zenész
Szabadkai Zeneiskola
hangszer
Németh Nemes Aranka

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.