Ugrás a tartalomra

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

2017.11.09
10:23
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.

A darab főhősnője, Móni egy 20 év körüli lány, és elveszett még ebben a világban. Sorsa többszörösen tragikus: tinédzserként lett anyuka, a nagynénje pedig korántsem az, akinek eddig gondolta. Az őt alakító színésznőnek nem sikerült teljes mértékben azonosulnia a karakterrel. Lőrinc Tímea, színművész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Úgy érzem ez a folyamat még mindig tart, és még így a bemutató alkalmával, még nem fejeződött be számomra e karakter különböző tulajdonságainak a megtalálása.”

Móni két társa Lacika és Áron. Ők ketten az amerikai filmek tipikus utcagyerekei. Mindennapjaik állandó velejárója a kábítószer és a bűnözés. Lacikát Papp Arnold alakítja, akinek nem ez az első ilyen jellegű szerepe. Papp Arnold, színművész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Igyekeztem minél jobban elhatárolódni attól a fajta karaktertől, amit akkor játszottam, hogy azért az embernek legyen dolga is benne. Úgy érzem, hogy sikerült, és jól is éreztem magam benne.”

A darab szerzője egyben a darab rendezője is. Németh Ákos, szerző, rendező: „Én olyan darabokat írok, ahol magának a történetnek is, nagy részében, és magának a jeleneteknek is, több kifutása van, azt szeretem, ha több módon értelmezhető. Ha pedig rendezésre is felkérnek, akkor muszáj egy döntést hozni.”

Ez a darab volt az újonnan kibővült színtársulat első előadása, ugyanis az idei évadtól a Zentai Kamaraszínháznak két új tagja van, Verebes Judit és Szilágyi Áron. A darabban vendégszínészként László Judit, a Zentai Magyar Kamaraszínház egykori tagja közreműködött, aki jelenleg az Újvidéki Színházban játszik.

Zenta
Autótolvajok
Zentai Magyar Kamaraszínház
bemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.