Ugrás a tartalomra

Nap- és szélerőművek épülhetnek Topolyán

2024.02.29
12:38
2024.02.29
16:56
Forrás
Pannon RTV
Ezzel kapcsolatban fogadtak el határozatjavaslatot a Községi Képviselő-testület 31. ülésén. A javaslatok egyelőre egy rendezési terv kidolgozására vonatkoznak.

A tervek szerint a naperőmű 9,9 megawattos kapacitású lenne és a topolyai kataszteri községben épülne ki az autóút és a Becsei út között. A szélerőművek esetében két 9,9 megawatt erősségű turbináról van szó, amelyek helyszínei felölelik a gunarasi, a zentagunarasi, valamint a njegoševói új kataszteri községeket.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Az önkormányzat támogatja az ilyen jellegű beruházásokat, mivel megújuló energiaforrásokról van szó, mivel ezzel is csökkenteni tudjuk a karbon lábnyomunkat. Azonban szeretném hangsúlyozni azt is, hogy környezetvédelmi hatástanulmányt kell majd, hogy készítsünk ezzel kapcsolatban, vagyis a beruházónak ezzel kapcsolatban, ugyanakkor ezek a projektek majd közvitára is fognak kerülni, és mindenképpen szeretnénk meggyőződni arról, hogy nincsen semmilyen negatív hatása ezeknek a beruházásoknak. Amennyiben erről meggyőződünk, akkor pozitívan fogjuk véleményezni ezeket a beruházásokat, és a következő években ezek a beruházások meg is tudnak majd valósulni.”

szélerőmű
naperőmű
Topolya
Szatmári Adrián

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.