Ugrás a tartalomra

Önkormányzati támogatás a topolyai mezőgazdasági termelőknek

2023.12.07
15:32
2023.12.07
17:29
Forrás
Pannon RTV
Több mint 13 millió dinár értékben támogatja idén a topolyai önkormányzat a mezőgazdasági termelőket. Hatszázan igényelték a támogatást, az első 170 nyertes pályázóval ma írta alá a szerződéseket Szatmári Adrián, Topolya polgármestere.

Állatorvosi költségek megtérítésére pályázott a gunarasi Faragó Egon, aki szarvasmarha-tenyésztéssel foglalkozik: „Nagy segítség volt ez a támogatás, mindent, amit adnak, azt ki kell használni. Meg kell próbálni. Az idén nyitottam a gazdaságokat, és ez a pár az első pályázatom.”

A sertés- és szarvasmarha-tenyésztők állatorvosi költségeinek megtérítésén túl mesterséges megtermékenyítésre, a mezőgazdasági kölcsönök esetében a kamattámogatásra, valamint a biztosítási költségek társfinanszírozására, a piaci standok bérleti díjának társfinanszírozására és a méhészek számára is írt ki pályázatot az önkormányzat a mezőgazdasági és vidékfejlesztési programon keresztül.

Szatmári Adrián, polgármester: „Idén is a legnépszerűbb támogatási formák a biztosításra vonatkozó támogatások, valamint a kamattámogatás, a mezőgazdasági kölcsönök esetében ezek voltak a legnépszerűbbek, és a mai napon százhetven szerződést írunk alá, ugyanakkor azok, akik már nincsenek itt, nekik postán fogjuk kiküldeni a szerződéseket, és öt napon át várjuk vissza az aláírt szerződéseket.”

A támogatásokat az év végéig megkapják a gazdák. Ezen felül az önkormányzat 2 millió dinár értékben írt alá szerződést a mezőgazdasági szakszolgálattal, így ingyenes a termőföld analízis a földművesek számára. Jégvédelmi rakéták vásárlásával és mezőőr szolgálat működtetésével is segítik a mezőgazdaság előremozdulását Topolyán.

mezőgazdaság
pályázat
támogatás

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű