Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Őszre fejeződhet be a moholi Szent György templom tetőcseréje

2022.07.05
12:29
2022.08.01
13:45
Forrás
Pannon RTV
Folyamatosak a felújítási munkálatok a moholi Szent György templom tetőszerkezetén. A tető egy harmadán már elvégezték a munkát. Itt a csatorna cseréje, a párkányok, valamint a csatorna alatti vakolat javítása is megtörtént.

A régi tető azbesztcement lapjait szálcement lapokra cserélik ki. A felújítás összköltsége mintegy 21 millió dinár, legnagyobb részét Ada önkormányzata biztosította, de a Magyar Kormány és a moholi hívek adományai is hozzájárultak a tetőszerkezet felújításához. A rekonstrukció befejezése októberben várható.

Világos Miklós, moholi plébános: „A tetőnek a java része az 100 évnél régebbi, az 1906-1907-es átépítés során került a templomra, azóta csak ott lett javítva, ahol szükség volt rá, különösebb beázás miatt. Nagyon elöregedtek a lécek, a beázás miatt sok helyen a horog és faszerkezetnek is egy részét cserélni kell. Úgyhogy mindenképpen megérett, hiszen egy vihar, egy nagyobb szél az már képes arra, hogy megbontsa a tetőhéjazatot és ott óhatatlanul is befolyik a víz.”

Szent György katolikus templom
templomfelújítás
Ada

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.