Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újszülöttek családjai kaptak támogatást Adán

2018.08.31
12:19
2018.08.31
16:59
Forrás
Pannon RTV
Az adai önkormányzat illetékesei ma pénzbeli támogatásokat osztottak ki az újszülöttek családjainak az adai városháza dísztermében. Összesen 66 család részesült támogatásban.

Az első gyermek után 30 ezer, a második után 40 ezer, a harmadik újszülött után pedig 50 ezer dináros támogatást kaptak a családok. A szülők az ilyenkor szükséges kiadásokat fedezik az összegből.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Bogdanov Orsolya, Mohol: „Nagyon nagy segítség ez, mert a babának meg tudjuk belőle vásárolni a legfontosabbakat. Például a pelenkát és a törlőkendőt. Ezek a legfontosabbak, ezekre nagy szüksége van a babának.”

Morvai Nagybali Tamara, Ada: „Első gyermekes szülőként először szembesülünk a gyermekáldással járó boldogsággal és az ezzel járó költségekkel is. Mindent meg kell vásárolnunk. Ezért nagyon sokat jelent nekünk ez a támogatás.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az adományokat Bilicki Zoltán Ada polgármestere adta át a szülőknek. Elmondta, idén a nyár végéig több baba született a községben, mint tavaly az egész év folyamán.

Bilicki Zoltán, polgármester, Ada: „Ez egy örömteli adat. Ada önkormányzata a szeptember 20-i képviselő-testületi ülésén módosítani fogja a költségvetést. Ennek az egyik oka, hogy például ezt a tételt is megemeljük, hogy az év második felében az újszülötteket és családjaikat továbbra is meg tudjuk segíteni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az év végén várhatóan újabb adományokat osztanak ki a decemberig született csecsemők családjainak.

Ada
újszülöttek
Bilicki Zoltán

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű