Ugrás a tartalomra

19,5 millió dollár támogatást ad az Egyesült Államok Szerbiának

2022.05.20
15:05
2022.05.20
17:59
Forrás
Pannon RTV
19,5 millió dollár értékben nyújt vissza nem térítendő támogatást Szerbiának az Amerikai Egyesült Államok.

Az összeg annak a 115 millió dolláros segélynek a része, amelyet az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala Szerbia európai integrációjára és a strukturális reformok támogatására szánt 2025 decemberéig.

Jadranka Joksimović, Szerbia európai integrációért felelős minisztere az Egyesült Államok belgrádi nagykövetével, Christopher Hillel és az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatalának szerbiai misszióvezetőjével, Danny Robertsonnal írta alá a Szerbiának szánt 19,5 millió dolláros támogatásról szóló szerződésmódosítást. A 16. módosítás a közigazgatás működtetésére vonatkozik, míg a 18. a versenyképesebb piacgazdaság érdekében történik.

Jadranka Joksimović, Szerbia európai integrációért felelős minisztere: „Nagyon örülök annak, hogy úgy tűnik, rendszeresen megújítjuk az optimális stratégiai megállapodásunkat az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Központjával, amely már évek óta jelen van Szerbiában. Ez stratégiai, szerkezeti és pénzelési szempontból is segíti mindazokat a reformokat, amelyek fontosak az európai utunk szempontjából. Ezáltal az amerikai állam jelentős támaszt jelent Szerbia európai útjához. Nem csak szóban, hanem konkrét intézkedésekkel, szerkezeti és reformokon keresztül, amelyeket végrehajtunk.”

Szerbia
Amerikai Egyesült Államok
vissza nem térítendő támogatás

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.