Ugrás a tartalomra
TANJUG/RADE PRELIC/nr

19,5 millió dollár támogatást ad az Egyesült Államok Szerbiának

2022.05.20
15:05
2022.05.20
17:59
Forrás
Pannon RTV
19,5 millió dollár értékben nyújt vissza nem térítendő támogatást Szerbiának az Amerikai Egyesült Államok.

Az összeg annak a 115 millió dolláros segélynek a része, amelyet az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala Szerbia európai integrációjára és a strukturális reformok támogatására szánt 2025 decemberéig.

Jadranka Joksimović, Szerbia európai integrációért felelős minisztere az Egyesült Államok belgrádi nagykövetével, Christopher Hillel és az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatalának szerbiai misszióvezetőjével, Danny Robertsonnal írta alá a Szerbiának szánt 19,5 millió dolláros támogatásról szóló szerződésmódosítást. A 16. módosítás a közigazgatás működtetésére vonatkozik, míg a 18. a versenyképesebb piacgazdaság érdekében történik.

TANJUG/RADE PRELIC/nr

Jadranka Joksimović, Szerbia európai integrációért felelős minisztere: „Nagyon örülök annak, hogy úgy tűnik, rendszeresen megújítjuk az optimális stratégiai megállapodásunkat az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Központjával, amely már évek óta jelen van Szerbiában. Ez stratégiai, szerkezeti és pénzelési szempontból is segíti mindazokat a reformokat, amelyek fontosak az európai utunk szempontjából. Ezáltal az amerikai állam jelentős támaszt jelent Szerbia európai útjához. Nem csak szóban, hanem konkrét intézkedésekkel, szerkezeti és reformokon keresztül, amelyeket végrehajtunk.”

Szerbia
Amerikai Egyesült Államok
vissza nem térítendő támogatás

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.