Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

21 minisztérium lesz az újonnan felálló szerb kormányban

2020-10-23
13:20
2020-10-24
07:37
Forrás
Tanjug, Közlemény
Ez derül ki abból a törvényjavaslatból, amely 167 köztársasági parlamenti képviselő támogatásával került parlamenti eljárásba. Vasárnap kiderülhet az új szerb kormány összetétele is.

Három újabb tárca jön létre a már meglévők mellé. Az egyik a demográfiával és családpolitikával, a másik az emberi jogokkal, a nemek közötti egyenjogúsággal és a társadalmi párbeszéddel, a harmadik pedig a falu- és vidékfejlesztéssel foglalkozik majd.

A törvényjavaslatról holnap 10 órától vitázik a köztársasági parlament Belgrádban.

Vasárnap egyébként kiderülhet az új szerb kormány összetétele. Elnökségi ülést tart aznap 10 órától a Szerb Haladó Párt - tájékoztatta a szervezet a sajtót közleményében. Az ülésen szó lesz az új minisztériumokról, továbbá személyi kérdésekről is döntenek. Az SZHP ülését követően tartanak sajtótájékoztatót és ismertetik az ott elhangzottakat.

minisztérium
minisztériumok
kormány
törvényjavaslat
parlament
Szerbia
kormányalakítás

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.