Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Albin Kurti átvette a miniszterelnöki megbízatást

2020-02-04
15:19
Forrás
Szerbiai RTV
Albin Kurti a belbiztonsági erők díszgárdájának zenekari kíséretével vette át a koszovói kormány vezetőjének posztját.

Ramush Haradinaj elutasította, hogy személyesen, szimbolikusan átadja neki a miniszterelnöki megbízást, ezért Behgjet Pacolli koszovói külügyminiszter tette meg ezt Haradinaj helyett. Ezt követően megtartotta első ülését a koszovói kormány. 15 minisztérium kap helyet benne, ebből kettőt a Szerb Lista képviselői vezetnek. Dalibor Jevtić a visszatelepítési és közösségi miniszter, Ivan Milojević pedig regionális fejlesztési tárcavezető lett. Bizalmat szavazott tegnap a koszovói parlament az Albin Kurti vezette új kormánynak, így négy hónappal az előrehozott választások után újra van kormánya Koszovónak. Az ultranacionalista Önrendelkezés és a jobbközép Koszovói Demokrata Szövetség koalíciós kormányát a 120 tagú parlament 86 képviselője támogatta, tízen tartózkodtak, az ellenzék pedig a szavazást megelőzően kivonult.

kormány
miniszterelnök
Albin Kurti
Behgjet Pacolli
Ramush Haradinaj

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.